Barnmat i Thailand

Av Indra
18 sep. 2008 14:49
Visningar: 5631
Vi skall åka till Thailand med ett barn som kommer att vara 11 månader då vi ger oss av. Eftersom vi skall vara borta i 30 dagar blir det lite svårt att ta med barnmatsburkar för hela perioden. Är det någon som vet hur tillgången på barnmat är i Bangkok, Krabi/Aunang samt på Koh Lanta? Gröt- och vällingpulver tänker vi ta med hemifrån.
18 sep. 2008 16:14
Det finns barnmatsburkar att köpa, i välsorterade dagligvarubutiker typ Tesco, men smakerna är annorlunda och vem vet nått om kvalitén, Thailand är ett u-land och de mesta som säljs här är anpassat och prisats för att säljas här. Varför ta risken när ni bara skall stanna en månad, de är annat för dom som flyttar ner då tycker jag man kanske kan vänja in sig, men för en månad nej.

Det är bara att paketera maten och beställa övervikt i förtid om Ni reser md Charter, eller skicka med Posten i förväg tar ca 10 dagar till Bangkok, och det är den enda säkra postdestinationen, 10kg kostar om jag inte mins fel 400:- det är det väl värt.

Vi skickade ner all mat till vår son när vi flyttade ner det vart nog 12 lådor totalt om jag inte mins fel.

Bra att Ni tar med Välling & Gröt, fruktkompott kan ni göra själva då frukt är lätt att köpa överallt.
Det kan också va bra och ta med Alvedon eller vad ni brukar använda.
18 sep. 2008 17:43
Vi var på Koh Chang & i Bangkok när vår son var 9 månader. Säg till på restaurangerna så kryddar de inte maten så starkt & ta med välling hemifrån funkar finfint.
20 sep. 2008 16:00
Inte behöver ni ta med någon mat!!! Gröt o välling, eller bara välling räcker. Ris, frukt, fisk, kyckling och framförallt BANANPANNKAKA!!!!! Och som föregående kommentar sa; säg till på restaurangen att maten är till barnet så kryddar de inget, vill ni smaksätta lite så finns det ketchup :) Äta eller dricka fruitshake som mellis. Bananpannkaka på restaurang är riktigt mättande, i gatustånden är de supertunna o flottiga.
ha en trevlig resa!!!!/
pernilla
2 okt. 2008 10:18
Instämmer, Ta inte med mat.
Vällingpulver är bra att ta med och är förhållandevisinte så skrymmande. Likaså grötpaket väger inte så mycket.

Vi bor i Phuket med en 3 åring, men reste redan när han var 7 månader. Ta ev med en mixerstav och lämplig behållare. Härligt att mixa färsk frukt och grönt! Ris och fisk och kokta rotfrukter får du lätt tag i.
Av Sugus
2 okt. 2008 10:38
Ta absolut inte med egen mat, om barnet inte fått nog med tänder så be restaurangen att mixa maten.
Kan också vara idé att ta med en stavmixer, vi svenskar glömmer ofta att det föds barn utanför Sverige.
Vill ni köpa barnmat så finns ett bra utbud i Bangkok, Koh Samui och Phuket samt ett begränsat utbud på övriga turistorter.
Besöker ni småöar så finns ingen barnmat att köpa.

Ha en trevlig resa, själv så åker vi snart med vår dotter på 13 månader.