Åker vi för tidigt???

15 jan. 2009 13:37
Visningar: 293
I slutet av oktober åker vi på vår första resa till Thailand. Frågan är om det är alldeles för tidigt??? Man har hört talas om regnperioder...men är det regn hela dagarna då eller bara någon timme?
Barnen har bestämt att vi ska ut och rida elefant och är det bäst att följa med på Fritidsresors utflykter eller ska man våga sej på ut på egen hand?
16 jan. 2009 10:51
Hej, det beror lite på var i thailand ni hade tänkt åka till, phuket har mer regn men om du kommer lite mer åt krabi hållet är det inte lika mycket. Men det regnar oftast inte hela dagarna utan någon timme och då oftast på kvällen.
Jag var förra sommaren då det också är regnperiod, vi var i två veckor och då regnade det en hel dag och sen små skurar på kvällarna. Men det var inget som störde en, det är ju fortfarande varmt och sol mellan skurarna. Angående elefantridning så behöver ni absolut inte åka med fritidsresor, det är ingen fara att ge sig ut på egen hand.Thailändare är mycket hjälpsamma och älskar barn.
Hoppas detta har hjälpt lite.
// veronica
16 jan. 2009 20:48
Kom precis hem från Thailand och vi har haft en underbar resa. Vi fixade elefantturen själv. Vet inte hur gamla era barn är men i vårt sällskap är ålderna 4,5,6,9 och vi tycktde det var lagom med en timmes "ridning", bad i vatten fall och "ridning" igen. Kan tänka mig att charterarrangörerna kanske mer kör heldagar och detta kan bli lite drygt för barnen.
Hör gärna av Dig längre fram. (Detta var 7:e gången för oss i Thailand.) Mvh Cissi
19 jan. 2009 12:57
Våga boka på egen hand... Vi var ute med våra barn förra vintern. Vi haffade en taxi och sa att vi ville rida elefant. Det blev kanon!
Angående regn så kan man väl säga att okt-nov kommer det en lite skur om dagen ungefär, iallafall i Phuket området! Det är inget som stör semestern!
Lycka till