Åka båt mellan små öarna

29 juni 2013 15:21
Visningar: 611
Tjena!

Vi är fyra kompisar som hade tänkt att åka till Indonesien. Vi vill gärna åka runt bland alla de små, obebodda öarna. Vi undrar om det finns någon som har gjort detta och vill dela med sig av sina erfarenheter. Vi undrar om det finns möjlighet att hyra en båt, möjligtvis med besättning då vi inte kan segla själva.

Våra intressen är: snorkla, haika, äventyr(djungelturer), även ta dykarcert om det är möjligt.

Mvh Tim och vänner
20 juli 2013 20:24
Underlättar ju om du berättar vart i Indonesien dessa "små obebodda öarna" ligger.

Indonesien är ju hur stort som helst.
5 aug. 2013 12:43
Precis som föregående inlägg säger så måste ni nog speca vart i Indonesien ni har tänkt er då det är ca. 500 mil från väst till öst.

Generellt kan man väl säga att det blir väldigt dyrt att chartra en båt för att åka till obebodda öar då ni ju i så fall måste ha helpension d.v.s mat = någon typ av kock osv. Dessa charterbåtar är generellt väldigt lyxiga och prislappen brukar ligga på ca 30 000 USD per vecka.

Att chartra en båt lokalt av typ en fiskare etc förutsätter att någon av er talar indonesiska och jag tror ändå det blir svårt att finna någon som har en så stor båt att det finns matlagningsmöjligheter och flera kojplatser.

Jag tror mer på att ni kanske skulle följa med på en dykbåt etc. vilka åker runt kring Komodo t.ex.där det finns många obebodda öar men då ska ni nog fixa dykcertet först, kolla t.ex. http://divekomodo.com/liveaboard/komodo-liveaboard-safari/

Men det kanske finns någon på forumet som gjort något liknande och som kan tipsa er vidare. Eller hellre kanske försök finna något dykforum där det nog finns fler äventyrligt sinnade deltagare som kan ha gjort något liknande.

Lycka till!