Stöd Ukraina

Trebs blogg

Lördag 23 Juli 2005 - Odessa
Resealbum: Dreamtrip

Wild Camping

Lat N 48° 00,42', Long E 29° 29,18'
Idag: +27 °C (80.6 °F)

Den Rumänske generalkonsuln informerade oss om att vissa vägar ska man inte använda på grund av väpnade stridigheter här uppe i bergen. I natt wild campade vi vid en sjö alldeles i närheten av detta område. Det hade blivit mörkt och det kändes säkrare att nattparkera lite i skymundan än att vara synlig ute på vägarna. Är det en falsk idyll som bilden ger sken av?

Idag har vi har kryssat fram på småvägar ute på landet eftersom det var den närmaste vägen till gränsen. Självklart villade vi bort oss totalt. En kille i en BMV hittade oss rådvilla i en korsning. Han undrade vad sjutton vi gjorde där. Eftersom hans språkkunskaper var mycket begränsade så lyckades han inte förklara hur vi skulle åka. Istället guidade han oss i över en mil på kostigar och åkrar innan han lämnade oss igen. Kartorna och skyltningen här skulle kunna få vilket kartläsarproffs som helst att gråta.

Det är tur att bensinen är billig Ukraina. Det här har varit ännu en lång dag i bilen. Vi har nu hållit på i tre dagar med att ta oss över gränsen till Rumänien. Nu är vi nära. Totalt har det blivit över 4000 kilometer i Ukraina – ett land som vi inte en inte planerat att åka till.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan