Stöd Ukraina

Trebs blogg

Onsdag 20 Juli 2005 - Odessa
Resealbum: Dreamtrip

Odessa

Lat N 46° 32,77', Long E 30° 45,15'
Idag: +28 °C (82.4 °F)

Vi fick hänga kvar på hotellet och vänta på att tvätten skulle bli helt torr. Åkte sedan in till centrala Odessa som är en som är en stor hamnstad som är både trevlig och mysig. Vi gillade staden direkt.

Vid femtiden gav vi oss iväg mot Rumänien. När vi närmade oss gränsen insåg vi att vi behövde åka en sträcka på cirka en mil på Moldaviskt territorium, för att ta oss till den enda gränspassagen mellan Ukraina och Rumänien i det området där man kan ta sig över med bil. När vi efter mörkrets inbrott äntligen kom fram till gränsstationen vägrade de släppa ut oss från Ukraina eftersom vi inte hade något visa till Moldavien. Gränspolisen sade att vi måste skaffa visum på det Moldaviska konsulatet i Odessa. Men 30 mil i beckmörker i Ukraina kändes inte så lockande, så vi beslutade oss för att övernatta vid gränsposteringen och åka till Odessa nästa morgon istället.

Fick SMS idag från Berts mamma och pappa. De berättade att Sundsvalls Tidning skulle komma och göra ett reportage om hur det kändes att vara förälder till en äventyrare. Är det vi det?
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan