Stöd Ukraina

Gunnssans blogg

Tisdag 12 Augusti 2008 - Sverige

Vår resa i vårt Vackra Sverige

Vi tog semester och åkte iväg med vår husbil för första gången 21-27 Juli 2008
Vår första färd bestämde vi att göra i Sverige,det finns ju så mycket vackert att se och upptäcka.
Resan gick nedåt i Sverige, första stopp blev en rastplats i Falkenberg efter att ha kört från Särö, då hungern gjorde sej hörd.
Karlskrona blev första nattstoppet, där vi körde ner mot hamnen och fricampade med havet och kvällsolen som utsikt. Karlskrona var en fin stad.
Dagen därpå blev lunch stoppet i Malmö, som vi gillade väldigt mycket, där var fint och mycket att se, tog oss en cykel tur runt gränder och torg.
Sen gick turen vidare ut på Skanör/(Falsterbo),där vi stannade till och tog ett dopp på en jättefin strand och en glass hann vi med innan färden gick vidare.
Smygehuk blev det denna gången med övernatting,med fina ängar för oss fricampare, med en summa på 50.- för att få stå en natt med husbilen kanon bra, och hästar att rida på.Så nu har vi varit på Sveriges sydligaste spets, där var jättefint, med en strand full av stenar.
En ny dag började och vi hamnade i Ystad,inte så långt att köra dit så där blev det bara en fika,och en cykeltur i staden, där var också mycket fint.Till råga på allt åkte vi på en parkeringsbot, men vad gör det när vädret är underbart.
Lunch stoppet för denna dag blev,Skillinge, där parkerade vi alldeles vid vattnet och satt och åt i solen,en liten promenad hann vi med innan vi packade in oss i bilen för att köra vidare, här var också mycket fint.
Simrishamn blev sovstället denna gången, jätte mysig liten stad, där vi hittade en stor marknad på vår cykeltur.
Stranden och kvällssolen var underbar,men vattnet kallt.
Åhus blev ett stopp för att vila oss,hittade en jätte fin långt strand, nu hade vädret blivit ännu bättre så det passade bra att få sola och bada lite.
Karlskrona/Dragsö hamnade vi på sen och där försökte vi att få en plats på campingen hos våra bekanta,men det var fullt, inte blev vi ledsna för det för ytterligare en natt kunde vi fricampa vid vattnet, med små båts hamn som utsikt och nära cykeltur till staden, som var jätte fin den med.
Tog oss tid att bada näst kommande dag och äta lunch på Dragsö camping, med vänner.
Från Karlskrona körde vi raka vägen till Kalmar, där stannade vi för natten, med fantastisk utsikt över hela Ölandsbron, fler fricampande husbilar gjorde oss sällskap på denna kaj. En rolig upptäckt som vi gör under vår resa är att nästan alla har en hund som hoppar ur bilarna, så det passade bra att våran Selma (cocker spaniel) fick följa med.
Kalmar var en fin sommarstad med mycket folk.
Nästa dag tog vi ett stopp för lunch och en stunds vila i Oskarshamn, och cykeltur upp till staden som låg på en kulle/höjd.
Där efter hamnade vi i Västervik, där vi bestämt att göra våran sista övernattning innan hemresan.
Hittade perfekt plats på kajen igen, med havet och vacker natur som utsikt.
Västervik var en fantastisk fin sommar stad med mysig miljö ,hav o restaruranger,torg,småbåtshamn alldeles intill varandra och med det fina vädret som gjorde allt perfekt.
Enda nackdelen var att samtidigt som vi var där var det mc-helg, så man kan säga att det var en och annan motorcykel som körde förbi och det lät en del.
Sista dagen och hemresa går färden mot Jönköping, men innan vi kommit så långt gör vi ett stopp för att gå till Astrid Lindgrens värld, som uppskattades mycket av vår 9-åriga dotter, sen blir det ett lunch stopp innan vi kör de sista milen hem, mot Borås-Göteborg.
Väl hemma är vi mycket nöjda med våran resa genom Sverige, nästa färd får vi ta vid där vi stoppade.
Sverige har mycket fin natur värld att se.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet