Stöd Ukraina

Travelmanias blogg

Torsdag 21 Februari 2013 - Mauritius
Resealbum: Mauritius 2013

Utflykt till I´ll Aux Cerfs

Vi bokade en utfärd genom Summertimes agent. Vi blev hämtade på hotellet 09.00 på morgonen.
Av hotellet fick vi handdukar och vatten med oss. Vi åkte minibuss till andra sidan ön där vår båt skulle avgå från. Det tog ca 1 timme på slingriga vägar, men vi fick se flera byar, skola och mängder av plantage.
En mycket fin katamaran med ca 20 passagerare blev vår för dagen. Här ingick all mat och dryck. Vi åkte längs den vackra östkusten och såg ljuvliga stränder. Vi gjorde ett stopp där vi fick hoppa i en mindre motorbåt som tog oss in i en kanal till ett vattenfall. Inte det största men värt att se. Aporna klängde i träden efter kanten och skrek på oss turister.
Väl framme på ön I´ll aux cerfs. Det var visst en enorm turistattraktion, stranden vi kom till var fullproppad det fanns ingen stans att slå sig ned. Visst var det vackert men skitigt i vattnet och allt för mycket folk.
En riktig turistfälla för vår del. Det skall visst gå att promenera en bit för att få mindre folk på stranden och även övernatta här. Övernattningen kan nog vara en riktig hit. Vi hade inte tid att utforska ön så den kanske får oförtjänt dålig kritik. Väl tillbaka på båten så var det bara att njuta av en härlig dag till havs. Denna utfärd får 3 stjärnor av 5. Men mycket fin båt och trevlig personal och välorganiserat.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

God mat
9 år sedan
Mysiga gränder och vackert väder
9 år sedan
Fem små byar
9 år sedan
Planering
9 år sedan
Hotel Argento
9 år sedan