Stöd Ukraina

Bibolls blogg

Måndag 27 Maj 2019 - Murcia
Resealbum: Spanien

Upptäcksfärd

Under förmiddagen tog vi bilen och åkte till Murcia, där det finns en fin gammal domkyrka, smala gränder och mycket restauranger. Vägen dit var inte helt enkel, vill inte åka på de större vägarna. Det fanns massor med apelsin- och citronodlingar längs med vägarna. Vackra berg fanns det också gott om.
Väl framme i Murcia parkerade vi bilen på en lång refug mellan gatorna. Vi gick i gränderna runt kyrkan, stannade till vid ett cafe’ och drack kaffe med en bulle. Vi köpte frukostbröd på ett konditori innan vi gick till bilen.
På vägen hit såg vi en staty på ett högt berg och vi blev lite nyfikna på vad det var. Åkte på småvägar i en by både uppåt och nedåt - kommer vi rätt nu? frågade vi oss flera gånger, men det gjorde vi😉
Det visade sig att det var Castillo De Monteagudo, Jesusstatyn. Vi klättrade inte upp på den, dels var det för varmt 30˚C och inte helt av intresse. Vi åkte till Lidl och handlade frukost istället och sedan blev det tillbaka till San Miguel. Vi drack lite kaffe på balkongen innan vi bytte om för att gå till centrum och äta mat. Vi fann en helmysig restaurang som erbjöd paella, så det åt vi, skaldjurspaella blev det!
När vi kom tillbaka till huset blev vi kvar hos norske grannen en stund, mycket trevligt avslut på en händelserik dag.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Palmer i mängder
4 år sedan
På väg
4 år sedan
Mil Palmeras
4 år sedan
Ny strand
4 år sedan
Citronmarknaden
4 år sedan