Bibolls blogg

Lördag 7 September 2019 - Elche

Palmer i mängder

Efter en lugn morgon tog vi bilen Vid lunchtid och åkte till Elche. Där finns det en palmlund med många olika sorter och storlekar på palmerna. Parken finns mitt i stan. Vi vandrade genom en liten del och gick mot city, där satte vi oss vid en restaurang och drack öl respektive vin. När vi suttit och svalkat av oss gick vi tillbaka till palmlunden och tittade på resten av palmerna.
Därefter hämtade vi bilen och åkte till Huerto del Cura, en park med palmer och kaktusar. Det var entré där och vi gick in, började med kaffe och glass. Gick runt och tittade på alla dessa palmer och kaktusar i olika sorter och storlekar. En Palm hade en rot som sedan grenade ut sig i åtta armar!
Det fanns flera dammar med fåglar, fiskar och sköldpaddor. Många olika påfåglar fanns det med. En unge var så nyfiken att den pickade på min fot när jag sträckte fram den.
På vägen tillbaka till lägenheten stannade vi till i Torreveja och köpte en pizza som vi delade på klipporna vid havet. Mmmm det var gott, blåste ljumma vindar där. Sedan bar det av till lägenheten för lite kaffe och kortspel innan det blev dusch och sängen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Palmer i mängder
1 vecka sedan
På väg
1 vecka sedan
Mil Palmeras
15 veckor sedan
Ny strand
15 veckor sedan
Citronmarknaden
15 veckor sedan