Bibolls blogg

Tisdag 4 Juni 2019 - La Horadada
Resealbum: Spanien
Efter en lugn och skön förmiddag tog vi bilen mot stranden. Vi tog av mot Mil Palmeras i sista stund. Vilken underbar strand, havsbotten och strandfik med bra servitör. Vi låg i solen på nyinköpt strandtyg med varsin bok och badade lite. Vi vågade dock inte vara kvar längre än i ca två timmar, vill inte bli mer brända! Annars kunde vi varit kvar mycket längre. Drack kaffe och åt glass innan vi vände bilen mot San Miguel. Svalkade av oss i poolen innan vi duschade och bytte om för restaurangbesök. Gick till en restaurang vi inte varit på tidigare, men den var tyvärr stängd så det blev Donna Isabel igen. Det blev friterad brie till förrätt och sedan blev det fläskkotletter med senapssås och champinjoner, Olles val. Jag tog friterad bläckfisk. Gott!
Måndag 3 Juni 2019 - Guardamar del Segura
Resealbum: Spanien
Ytterligare en dag utan krav. Slappar i lägenheten på förmiddagen innan vi bestämmer oss för att åka till en ny strand. Guardamar norra stranden är ganska smal och glest befolkad ”skönt” tycker vi, ovanför stranden är det en rad med hus som ser ganska fallfärdiga ut dock är det mycket renoveringar på gång, sjösidan verkar det som dom rivit en strandpromenad hela vägen, tror det blivit underminerat när stranden ätits upp av havet. På andra sidan av husen har en park anlagts för många år sedan för att binda sanden så den inte begraver staden, det skedde på 1800-talet efter att en jordbävning raserat mycket av bebyggelsen i staden.
Väl hemkomna efter lite sightseeing gör vi oss iordning för en tallrik paella på Meson el Prado, gott och prisvärt, avslutar kvällen med lite kortspel och en GT.
Söndag 2 Juni 2019 - Guardamar del Segura
Resealbum: Spanien
Idag är det ingen vanlig dag, för det är Olles födelsedag!
Började morgonen med väckarklockan som väckte oss. Vi åt frukost och åkte sedan till marknaden, som låg mitt ute bland citronodlingar. Det var skönt att gå där även om det var marknad. Otroligt stor marknad med sängförsäljning, fåtöljer, mycket kött, ost och grönsaker i mängder. Visst fanns det som på våra marknader också, med kläder, leksaker, klockor och krimskrams.
Skillnaden var att de satt upp skydd mellan stånden på flera ställen och mycket olika ställen med mat. Dessa restauranger finns alltid där skulle jag gissa. När vi köpt det vi ville ha, ätit lite glass och druckit kaffe gav vi oss.
Vi åkte till lägenheten och slappade en stund. På eftermiddagen tog vi bilen till stranden vid Horadada, Mil Palmeras. Det märktes att det är söndag för stranden var täckt med folk och lite svårt att hitta parkering.
Vi badade ett par gånger och gick längs med stranden.
Avslutade dagen med att gå till Meson Los Caracoles och åt trerätters med en flaska vitt vin till, gott.
Lördag 1 Juni 2019 - Torrevieja
Resealbum: Spanien
Idag tog vi bilen en tur in till Torrevieja. Vi hamnade vid klipporna mot havet och tillbringade ett par timmar där - skönt med havsbris! Vi handlade lite på en gigantisk butik, Carrefour, de hade allt! Vi köpte hem lite gott till kvällen, tortilla med spenat och potatis. Vi åkte hem, badade i poolen och slappade med hemmamat, kortspel och lite gin. Det var skönt det med.
Fredag 31 Maj 2019 - Cartagena
Resealbum: Spanien
I dag far vi lite söder ut, dags för upptäckarresa igen. Cartagena är en väldigt gammal stad med mycket fornlämningar och arkeologiska utgrävningar med fynd som sträcker sig tvåtusenfemhundra år tillbaka i tiden, det mesta handlar om den romerska teatern och det tillhörande slottet.
Det finns också flera museum i staden, flera av dom handlar om militärhistoria.
Efter avslutad rundvandring blev det en tur på stadens gator med lite shopping och mat innan hemfärd.
Torsdag 30 Maj 2019 - Pilar de la Horadada
Resealbum: Spanien
Efter en slapparförmiddag åkte vi till stranden, Mil Palmeras. Eftersom vi hört att man ska ta med så lite som möjligt till stränderna så hade vi bara med badlakan. Vi började med att ta oss ett dopp i havet, gick sedan längs med vattenbrynet och plockade stenar, snäckor och tog oss ett par dopp till. Det var skönt, men röda blev vi som kräftor!
Tillbaka hemma drack vi lite kaffe med kaffebröd till och därefter en gin o tonic. Mmmm
Gick ner till poolen, solade och badade och blev mer kräftröda - det kändes.... Avslutade kvällen med god svärdfisk på en mysig närliggande restaurang.
Olle fick senare mycket värk i magen och satt länge uppe efter att inte kunna somna. När han lade sig och äntligen kunde sova, var det Bibbis tur att vakna och få problem att sova på grund av magen. Något vi ätit?....
Onsdag 29 Maj 2019 - Orihuela
Resealbum: Spanien
Onsdag, då är det gatumarknaden i lilla byn vi bor i. Med tanke på hur mycket marknader vi sett där hemma så är det vissa likheter, t-shirts, hattar, dåliga leksaker, mobilfodral, handväskor, skärp och plånböcker, men också väldigt mycket frukt och grönsaker, ost och chark och en del hantverk.
En och en halv timme senare lastade med jordgubbar, körsbär och apelsiner vänder vi hem för lite kaffe och slötid. Eftersom dagen börjat med shopping kan vi lika gärna fortsätta, sagt och gjort, in i bilen mot Zenia köpcenter strax utanför Torrevieja, det ska vara ett av Europas största köpcenter. Det är riktigt stort, imponerande med fri parkering under centret, säkert åtskilliga tusen p-platser.
En skvätt kaffe på Starbucks, lite tapas till kvällsmat och glass till efterrätt, Bibbi hittade lite kläder sen hemresa till jordgubbar och kortspel.
God natt !
Tisdag 28 Maj 2019 - Torrevieja
Resealbum: Spanien
Sov länge så frukosten blev brunch. Satte oss på balkongen med varsin bok och kopp kaffe och slappade lite. Bestämde oss sedan för att åka till den rosa sjön som vi ser från balkongen. Den är inte rosa utan mer brun, det är solens strålar som gör att den ser rosa ut. Salt är det, uppe på land är det vita högar av salt. Slickar man på fingrarna är det väldigt salt och drar man handen längs med armar och ben känns det som att använda scrub. Händerna blev Lena efter den behandlingen lång tid efter.
Vi åkte till Torrevieja och ner till hamnen, parkerade bilen och gick längs med kajen. Vi hamnade på en strand som inte var så inbjudande så vi vände om och gick mot bilparkeringen igen. Vi stannade till på en cafeteria och köpte kaffe och glass. Jag valde en med kanel och citron medan Olle valde jordgubbsglass med valnötter till, gott var det. Gick sedan strandpromenaden och den var trevlig med många restauranger, butiker och badvänligt platser. Nedanför promenaden fanns även sten och där fanns det bänkar som man kunde gå ut och sätta sig på.
På vägen till lägenheten stannade vi till på en stor matvarubutik, hade tänkt laga mat själva ikväll, men fann inget lockande. Köpte däremot färskpressad apelsinjouise - gott!
Stannade hemma en stund och drack lite gin o tonic innan vi gick till närmsta restaurang, som blev en engelsk sportbar. Där åt vi varsin paj med pommes, kokta morötter och ärter till. Till lägenheten för att duscha av oss allt salt som vi hade kvar på armar och ben innan vi lade oss för att sova.
Måndag 27 Maj 2019 - Murcia
Resealbum: Spanien
Under förmiddagen tog vi bilen och åkte till Murcia, där det finns en fin gammal domkyrka, smala gränder och mycket restauranger. Vägen dit var inte helt enkel, vill inte åka på de större vägarna. Det fanns massor med apelsin- och citronodlingar längs med vägarna. Vackra berg fanns det också gott om.
Väl framme i Murcia parkerade vi bilen på en lång refug mellan gatorna. Vi gick i gränderna runt kyrkan, stannade till vid ett cafe’ och drack kaffe med en bulle. Vi köpte frukostbröd på ett konditori innan vi gick till bilen.
På vägen hit såg vi en staty på ett högt berg och vi blev lite nyfikna på vad det var. Åkte på småvägar i en by både uppåt och nedåt - kommer vi rätt nu? frågade vi oss flera gånger, men det gjorde vi😉
Det visade sig att det var Castillo De Monteagudo, Jesusstatyn. Vi klättrade inte upp på den, dels var det för varmt 30˚C och inte helt av intresse. Vi åkte till Lidl och handlade frukost istället och sedan blev det tillbaka till San Miguel. Vi drack lite kaffe på balkongen innan vi bytte om för att gå till centrum och äta mat. Vi fann en helmysig restaurang som erbjöd paella, så det åt vi, skaldjurspaella blev det!
När vi kom tillbaka till huset blev vi kvar hos norske grannen en stund, mycket trevligt avslut på en händelserik dag.
Söndag 26 Maj 2019 - San Miguel de Salinas
Resealbum: Spanien
Vi gick upp 3:20 för att hinna äta lite frukost utan stress. Blev hämtade av vännen som ställer upp i ottan och kör till Skavsta flygplats.
Vi blev 25 minuter försenade i Nyköping, men kom till Alicante i utsatt tid😍
Efter vi blivit hämtade på flygplatsen och fått vår bil var det mat time.
Var tror ni det första stället vi hittade var för ställe - naturligtvis McDonalds så det blev det!
Åkte sedan lite sightseeing på väg till lägenheten i San Miguel de Salinas.
Väl installerade i lägenheten och rundvandrat bland husen åkte vi och skulle handla på någon stormarknad. Lång näsa, en söndag i Spanien är inget öppet kan jag lova, finns trots allt något hopp för mänskligheten, det fick bli en nödfrukost inhandlad på en bensinstation i väntan på måndag förmiddag.
Väl hemma i lägenheten bestämmer vi oss för kvällsmat, restauranger finns det ju gott om. Det är gott om restauranger, men de har stängt för SIESTA, öppnar tidigast klockan nitton.
Ett par timmars väntan innan vi får en väl förtjänad middag på en mycket trevlig restaurang med mycket god mat.