Bibolls blogg

Tisdag 28 Maj 2019 - Torrevieja
Resealbum: Spanien

Besöka Laguna Salada de Torrevieja

Sov länge så frukosten blev brunch. Satte oss på balkongen med varsin bok och kopp kaffe och slappade lite. Bestämde oss sedan för att åka till den rosa sjön som vi ser från balkongen. Den är inte rosa utan mer brun, det är solens strålar som gör att den ser rosa ut. Salt är det, uppe på land är det vita högar av salt. Slickar man på fingrarna är det väldigt salt och drar man handen längs med armar och ben känns det som att använda scrub. Händerna blev Lena efter den behandlingen lång tid efter.
Vi åkte till Torrevieja och ner till hamnen, parkerade bilen och gick längs med kajen. Vi hamnade på en strand som inte var så inbjudande så vi vände om och gick mot bilparkeringen igen. Vi stannade till på en cafeteria och köpte kaffe och glass. Jag valde en med kanel och citron medan Olle valde jordgubbsglass med valnötter till, gott var det. Gick sedan strandpromenaden och den var trevlig med många restauranger, butiker och badvänligt platser. Nedanför promenaden fanns även sten och där fanns det bänkar som man kunde gå ut och sätta sig på.
På vägen till lägenheten stannade vi till på en stor matvarubutik, hade tänkt laga mat själva ikväll, men fann inget lockande. Köpte däremot färskpressad apelsinjouise - gott!
Stannade hemma en stund och drack lite gin o tonic innan vi gick till närmsta restaurang, som blev en engelsk sportbar. Där åt vi varsin paj med pommes, kokta morötter och ärter till. Till lägenheten för att duscha av oss allt salt som vi hade kvar på armar och ben innan vi lade oss för att sova.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Mil Palmeras
6 veckor sedan
Ny strand
6 veckor sedan
Citronmarknaden
7 veckor sedan
Slappardag
7 veckor sedan
Cartago Nova
7 veckor sedan