Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Tisdag 24 April 2012 - Forks

Twilight, Forks och Hoh's Rainforest

Copyright © Bejjan888™

Efter en riktig klassisk amerikansk frukost, checkade vi ut och började köra längs Highway 101 mot Olympic National Park. Det var ganska kallt och rått väder ute och ju längre västerut vi kom desto längre blev träden och all växtlighet blev allt grönare. När vi kom in i Olympic National Forest blev träden om möjligt ännu högre och ju närmare Stilla Havskusten vi kom desto mer mossa växte det på träden. Vi passerade Lake Crescent, en vacker sjö med turkost vatten omslutet av höga berg med i princip vertikala bergssidor - vackert! Här och där rann det stora och små vattenfall bredvid vägen, omgivna av klargröna mossor i flera olika nyanser - sanslöst vackert! Ju längre västerut vi åkte desto mer regnade det. Efter Lake Crescent reste sig ett enormt bergsmassiv bredvid vägkanten som hette Mount Muller. Man kunde knappt se upp till dessa toppar på grund av all dimma som rådde, men man kunde ana dem - häpnadsväckande vackert!

Så vid lunchtid var vi framme vid Forks, mest känt för Twilight. En större huvudgata leder genom staden och man passerar genom Forks med bil på ett par minuter. Min reskompis, som inbiten Twilight-fan, kikade runt i flera av Forks Twilight-affärer med merchandise från filmerna och böckerna.

Vi fortsatte sedan en bit till på Highway 101, innan vi svängde av och in på Upper Hoh Road mot Olympic National Park och Hoh Rainforest (tempererad regnskog). En bit in på Upper Hoh Road var det som att kliva in i en sagovärld. Höga, gamla träd som var överväxta med olika arter av mossa omslöt den smala, slingriga och delvis branta vägen. Längs vägen rinner Hoh River med sitt klara turkosa vatten. Det går inte att beskriva med ord hur vacker naturen var eller ens med de bilder jag tog här (som inte gör sig rättvisa med verkligheten). Ni får helt enkelt åka dit, det är värt det! Om ni åker hit till Hoh's Rainforest, ska ni vandra längs Hall of Mosses! En stig på någon kilometer som kantas av mossor i alla dess gröna nyanser som växer överallt - på träden, marken och stenarna.

På vägen tillbaka mot Seattle, stannade vi till i La Push som ligger vid kusten vid Stilla Havet. La Push, känt för surfing och whale-watching. Men kanske allra mest känt för att Twilight saga's andra bok som bland annat utspelar sig här i La Push. Jag är säker på att det är ett alldeles underbart ställe när det är fint väder, men när vi var här så regnade det som f*n och blåste storm, så det gjorde inget intryck på mig.

Vi fortsatte sedan till Port Angeles som ligger vid norra kusten med många färjor till Victoria (Kanada) och en fin utsikt mot glaciärerna på Mount Olympus, en del av Olympic National Park. Vi hade ingen tid att stanna i Port Angeles mer än för att äta mat. Men det finns säkert mycket att uppleva här. Det verkade som en trevlig och lugn stad. Från Port Angeles körde vi sedan non-stop till Bainbridge Island för att ta färjan över in till Seattle. Tyvärr missade vi en färja med bara några minuter och fick helt enkelt vänta på nästa. Men lite surt var det ju... Med färja tog det ca 30 minuter in till Seattle. Det hade hunnit bli kväll nu och det var mörkt ute, så fick vi skåda en enastående skyline av Seattle på kvällen med bland annat Space Needle upplyst av lampor - fint! Tyvärr blev det inte lika fint på foto, då det var för mörkt (även för kamerans nattläge). Från färjehamnen och till vårat boende i centrala Seattle var det inte långt, 4 minuter enligt GPS:en.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
44 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
44 veckor sedan
En gråmulen dag
44 veckor sedan
Shkodër och Krujë
44 veckor sedan
Slapp dag... igen
44 veckor sedan