Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Måndag 23 April 2012 - Seattle

Arlanda - Reykjavik - Seattle

Copyright © Bejjan888™

Första dagen på vår långa resa. Den här dagen var avsatt till att överleva den långa flygningen som krävdes för att komma till USA:s västkust. Från Arlanda till Reykjavik tog det bara 3 timmar och 10 minuter. En kort vila på flygplatsen och sedan bordade vi planet till Seattle. Nu kom ju det stora testet, en lång och tidsomställande flygresa som tog totalt 7 timmar och 45 minuter. Jag tycker ändå att det gick relativt bra att genomföra denna del av resan, tack vare dvd, mp3 och klar utsikt över Grönland, Kanada och snöklädda bergstoppar.

När vi landade på Tacoma Int'l Airport strax utanför Seattle, var vi ganska mosiga i både kropp och knopp och att hitta ut från flygplatsen var lite klurigt. Efter ett rigoröst förhör av TSA (U.S. Transportation Security Administration) om vad just jag skulle göra i USA, så blev jag godkänd och insläppt i USA. Det ska tilläggas att nu hade vi varit uppe och på resande fot i 21 timmar, vi var supertrötta och ville bara störta i säng. Men för att komma till hotellet så var vi tvungna att hämta ut vår hyrbil. Det var inte det lättaste att hitta till uthyrningen och vi irrade runt på flygplatsen en stund innan vi kom rätt.

När vi fått kvitto, GPS och betalat det sista på hyrbilen skulle vi "bara" hitta till garaget. När vi irrat runt i garaget på olika våningar såg vi till slut en skylt med rätt namn på. YES! Äntligen! En Compact Car skulle vi ju ha. Men någon sådan bil fanns inte där. Jippi! Precis vad man behöver efter en lååång flygresa. Efter lite krångel så löste det sig genom att vi fick en gratis uppgradering till en Full Size Car som ändå skulle köras tillbaka till Montana - dit vi skulle! Så kontentan av det hela blev en större bil (utan extra kostnad) samt att vi slapp en envägsavgift på $250! Great deal, or what?!

Så äntligen satt vi i bilen och började köra ut från flygplatsen. Men tro inte att det slutade krångla här heller. Det tog evigheter innan GPS:en sökte efter satelliterna, så det tog säkert 20 minuter extra, bara det. Men till slut (!) så kom vi fram till Silverdale och vårat hotell för natten, hungriga och trötta till tusen. Efter en hamburgare var så stupade vi i säng.
Så måndagen den 23:e april blev hela 34 timmar för vår del.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
47 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
47 veckor sedan
En gråmulen dag
47 veckor sedan
Shkodër och Krujë
47 veckor sedan
Slapp dag... igen
47 veckor sedan