Stöd Ukraina

Teresitas blogg

Tisdag 5 Oktober 2010 - Tucson
Resealbum: Vilda Västern

Tucson

Nu har vi spenderat drygt tva dygn i Tucson, varav ett dygn da vi har acklimatiserat oss till rätt tid och till klimatet. Tuscon har, som manga andra amerikanska städer, konstig infrastruktur. Towntown ligger i mitten, men är inte mycket att se. Mest bestar det av officiella byggnader och nagra gamla hus som forekommer pa sa gott som alla vykort. Det som är mer intressant, shopping och sevärdheter, ligger utanför city. Shopping sker bäst i ett shoppingmall, och dem finns det gott om, en bit bort för dem med bil.

Sevärdheter som de stoltserar med är bland annat Sonora Desert Museeum. Kanske inte sa mycket djur som vi önskade, de flesta djur var ganska sömniga i värmen. Men spännande var det dock med skallerormar och skorpioner. Och allla kaktusar var fantastiska. Tänk er svenska tallskogar, sa ser det ut i Tucson fast med kaktusar istället. Helt klart annorlunda.

Ett turistfälla snarare än en sevärdhet är Old Tucson Studios, en filminspelningsplats för gamla västernfilmer. Om man är under 10 ar, eller över 65 kanske det kan vara natt att se, annars är det mest kulliser med daliga skadisar. High Chaparall och Lilla Huset pa Prärien är helt klart roligare pa tv än pa inspelningsplatsen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Barnmat i USA
13 år sedan
I love LA
13 år sedan
Oktoberfest
13 år sedan
Orange County
13 år sedan
Tombestone
13 år sedan