Stöd Ukraina

Teresitas blogg

Lördag 9 Oktober 2010 - Huntington Beach
Resealbum: Vilda Västern

Oktoberfest

I Huntington är det tänkt att vi ska besoka en del bilträffar. De är sma i jämforelse med svenska. Men bilarna är fina och de svenska raggarna lyser med sin franvaro.

Vi har hittat mycket info i forväg, pa Internet, men där finns inte all fakta. Pa ett ställe star fantastiskt fina klassiska amerikanare och Hot Rods. De lyser i solen, men de är endast ett fatal. Det visar sig tillhöra nagra man som ar med i en "Lodge". Jag vet inte hur man kan översätta det till svenska, men det är en privat klubb helt enkelt, for familjer. Plöstligt har vi blivit inbjudna till deras första och fran och med nu arliga Oktoberfest.

Allt är väldigt tyskt, pa ett väldigt amerikanskt sätt. De firar oktoberfest hela manaden. Det hela gar ut pa att äta surkal, tysk korv, strudlar och dricka kanor med öl. Hela familjerna sammlas pa garden bakom The Lodge. Män i lederhosen spelar humpa-bumpa-musik. Och allt inleds med bön, natinalsang och torhetseden. Förskräckligt fantastiskt. Kul att fa vara med även om jag tycker att det osar kristen amerikansk höger.
Dela med andra:    

Kommentarer
Annexet säger:
Oktoberfester överallt nu.
Postat 2010-10-18 19:24  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Barnmat i USA
13 år sedan
I love LA
13 år sedan
Oktoberfest
13 år sedan
Orange County
13 år sedan
Tombestone
13 år sedan