Stöd Ukraina

Moniqes blogg

Måndag 22 September 2008 - Rayong

Summering och slutet på resan

Nu har vi rest i över fem veckor och är inne på sista veckan. Vi började i Varberg med tåg till Köpehamn. därefter flög vi till Moskva. Dagen efter tog vi tåget mot Irkutsk, ryskt tåg som tog en nordligare väg än vad som är ordinarie rutten.

Var i Irkutsk några dagar och det var en positiv upplevelse, kalla vindar dock från Bajkalsjön. God mat på Olc Café, bra boende hos Nadja.

Mongolisk tåg till Ulan Batar, gränsproceduren tog tid närmare 9 timmar. men sedan var vi Mongoliet och dagen efter i Ulan Batar. Åkt till Gobi Moon, bodde i en Ger. var ute och red, besökte nomadfamilj och mycket mer.

Därefter åkte vi till Ulan Batar, bodde på UB Guesthouse, billigt och bra. Även om man vid första ögonkastet blev lite fundersam på var man hamnat. Men det är att rekommendera.

God mat på Winners, inte dyrare än en hamburgare i varuhuset. Anars var det inte så mycket i själva Ulan Batar. staden var kall och det var inte så trevligt eller fint.

Kinesiskt tåg till Peking. Bra boende på Harmony hotel, strax intill järvägen, gångavstånd. Fint hotell, skönt få sova i en riktig säng och få duscha. Finns billigare boende i kvarteret intill. Besökte alla dessa saker man bara måste. dvs Kinesiska muren, Förbjudna staden, Sommarpalatset och mycket mer.

Kinesisk tåg (soft) till Hongkong, bra boende pp Largos hotell, centralt och fint. även här besök i Aberdeen och the tram upp till peaken. och shopping.

Flyg till Hanoi, för vidare färd till Bai Bang Paper Hotell. Träff med gamla kollegor och en god supé. Dagen efter besök på Bai Bang Paper Mill och vic director, därefter en rundvandring på hotellet. besök på vocational school och hemma hos mina vänner. samt till sist en titt på gamla svenska campen.

Körde via Tam Dao till Hanoi. Dagen efter ut till Ha Long Bay för tre dagars utflykt. Åter Hanoi och hotel Tranh long hotel Opera. Utflykt till Parfympagoden, samt en massa andra platser. Mycket bra guidade turer.

Flyg till Bangkok, hotel Bangkok Centre Hotel i Chinatown, inget att rekommendera. Utflykt till lite olika platser, shopping på MBK och därefter ut till Rayong, V.I.P. Condochain. skyskrapa och utsikt. sol och bad
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet