Stöd Ukraina

Barbros blogg

Lördag 22 September 2007

sommar o höst 2007

Årets semester delade vi upp i två delar. Två veckor runt midsommar och tre veckor i augusti-september. Ett upplägg som passade oss perfekt. Sommaren (om man nu kan kalla den det i år) kändes inte fullt så tung att arbeta i och med det. Annars brukar den vara tungarbetad eftersom vi inte har möjlighet att sätta in i vikarier i mitt jobb utan får gå ner i bemanning. Så delad semester var inte så tokigt faktiskt. Hur som helst, midsommar firade vi i Örnsköldsvik tillsammans med dottern och hennes sambo. Ho är relativt nyinflyttad dit upp så det var första gången vi besökte henne och det var ju trevligt. Och vädret var perfekt. Till skilnad mot övriga Sverige så har den delen av landet haft ganska skapligt väder.
De andra semesterveckorna bilade vi ner till Nordtyskland och besökte de gamla hansestäderna och ut på Rügen. Och hade vädret varit bättre så hade chanserna till bad varit stora. För vilka underbara stränder det va. Ett bra tips om man gillar sol o bad men inte vill åka så långt.Vi såg också ett sorgligt monument från Hitler-tiden. Ett 4 km långt hus på en av Rügens allra finaste stränder. Det byggdes i början av andra världskriget och skulle utsprungligen vara till för rekreation för tysklands arbetare...Men av det blev det inget eftersom ju många nordyska städer blev hårt bombade och massor av civila blev hemlösa. Så de fick tillfälligt uååehälle där i stället. Sen har visst militären haft det till nåt utbildningsställe tror jag. Men nu står det bara och förfaller. De har ett museum i en del av byggnaden så det finna chans att se mera vad som varit.
Vi bodde i Wismar. En underbar gammal hansestad. De har tre enorma gotiska kyrkor som de håller på att renovera. De flesta av ställena vi besökte ligger ju i forna öst-tyskland och det är väl därför som de inte hunnit med att restaurera så mycket än. Men mycket är på gång.Nere vid Heiligerdamm (stavas det så?) tex låg lyxiga stora hus sida vid sida med ruckel. Lite konstigt att se men förhoppningsvis så skall de också sustas. Hoppas det eftersom husen i grund och botten är vackra och har en stora möjligheter att bli fina hotell tex..Ni såg kanske Buch och grabbarna på TV på mötet de hade i våras, då det var så mycket bråk. Det huset såg vi.
Semestern avslutades med ett besök på Jägersro i Malmö och travderbyt. Dit åker vi varje år om vi har möjlighet.

Nu är det bara att vänta på nästa semester och se vad det bär hän då.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet