Stöd Ukraina

Asabasas blogg

Tisdag 11 Maj 2010 - Trogir

Som stormen river upp ett hav...

Fridens!

Livet är underbart. Vi mår sannerligen som prinsar i silverskor, när vi sitter i baren på Solaris resort Ivan - Solaris är en anläggning med alla förnödenheter. Idag har vi tagit del av wellnessavdelningen, Flera pooler, 3 olika typer av bastu, jacuzzi, behandlingar - allt detta med utsikt över Kroatiens turkosa vatten.... Jag är mållös.

Till gårdagen...

Vi vaknade utvilade utav sömnen i segelbåten. Somnade kvickt då vågornas skvalp gjorde båten till en jättevagga & oss syskon till 3 jättebebisar. Nöjda & förväntansfulla inför en till dag på sjön intog vi en frukost på däck, ingen aning om vad dagen skulle bjuda på... Vi fick smått hybris, då avfärden gick smooth as silk - så även första hissandet av seglen...

Vad vi inte visste var att Kroatiens väder är väldigt omväxlande - Klipp till storm & illamående. Snacka om att adrenalinet höjdes i takt med att vågorna stegrade - och tacka gud att vi hade Renato med oss... Nåväl - vi mår prima & är glada över att fått uppleva seglandets dramatik! Omväxling förnöjer & ytterligheter är det charmigaste som finns.

Smått skärrade över dagens drama, la vi till där vi började - i Primosten. Snabbt svidade vi om till festkläder. Stadens kyrka firade 175 år. Dags för gårdsfest! Lokalbefolkningen blandades med turister & glada seglare. Dofter, musik, puls, mat, dryck & glädje - Vi var i himlen. Ännu en gång blev vi mätta och belåtna av Kroatiens kök.

Vad vi hittar på här i Solaris återstår att se. Men jag har hört någon om en club på ett skepp, designat av Disney, en karaeokekväll, forsränning, en tur med u-båt & en Nationalpark...

Livet är lätt!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet