Stöd Ukraina

Asabasas blogg

Onsdag 19 Maj 2010 - Stockholm

5 tips.

God förmiddag.

Mitten av Maj & vi alla börjar planera våra semestrar.
Funderar du på att fara till Kroatien kan jag varmt rekommendera att fara med Scandjet, som först och främst har fenomenala flygtider som gör att du får hela 8 dagar i Landet! http://www.scandjet.se för att göra det ännu enklare kan ni ju låta en researrangör hjälpa Er med paketlösningar - Vad jag förstått är Kroatienspecialisten vassast just i Kroatien! http://www.kroatienspecialisten.se Till mina tips :-)

1. SEGLING.
- Har ni möjlighet - se till att hyra en båt i ett par dagar. Kroatiens storslagna miljö måste ses från havet! Är det svårt att få till det, finns det många dagsturer att slå till på. Hur som haver får ni inte missa Öarna, bergen, vattnet, lugnet & alla vin - och olivodlingar. Visste ni att det fortfarande finns öar som är orörda!? Har du samma tur som vi, kanske du kan bada med delfiner :-). Boka båt på http://www.croatiayatchclub.se

2. PRIMOSTEN.
-En av många välbevarade byar. Många seglare lägger till & spenderar natten i Primosten. Här finns en Resort för familjen, lägenheter i gamla stan för kompisgänget & romantiska Restauranger för paret. Ännu väldigt oexploaterat - supercharmigt!

3. VELI DRVENIK
- En liten ö, hit kommer du bara med båt... En liten skatt! Här fann vi den finaste toaletten, med den vackraste utsikten! Ett svenskt par driver en ateljé/Restaurang uppe i bergen - säljer den godaste olivoljan jag ätit i mitt liv, samt andra små lokala produkter. (På bilden ser ni utsikten från toaletten... lägg till doften av blommande apelsinträd & du är i himlen)

4. SOLARIS
- Främst för barnfamiljer. Superbekvämt, fräscht & med alla attraktioner du kan tänka dig. Barnen kan leka säkert, medans föräldrarna går på spaa, eller bara softar vi stranden - givetvis finns det även aktiviteter som passar för hela familjen - Man vill ju trots allt uppleva semstern tillsammans. Kroatiens mest kommersiella resort. ALLT är enkelt :-). På bilden ser ni "The legend", en helt vanlig restaurang ;-)

5. MAKARSKA/KRKA - naturupplevelse.
- Makarska Rivieran, består av flera olika orter och är beläget spektakulärt vacker intill en skyhög bergskedja. Vi bodde i staden Makarska, vilken har ALLT. Perfekt för kompisgäng & par, som vill uppleva naturen. I närheten finner ni Nationalparken Krka (se bild), där ni kan bada i det renaste, krispigaste av vatten, samt beskåda sagolika vattenfall. I området finns även attraktioner såsom Drafting & klättring - bokandet av detta hjälper gärna Freja Travel till med.

Kroatien är vackert vart du än åker, kroaterna är väldigt vänliga & vill verkligen hjälpa till på plats, maten är enastående - vinet likaså ;-), Landet är väldigt rent - har aldrig semestrat & ALDRIG stött på en äcklig toalett ...förens nu. Kärlek, värme & ett lätt leverne - Livet är lätt i Kroatien!
Dela med andra:    

Kommentarer
Perko121 säger:
Hei,

gode tips!

Jeg vil absolutt anbefale leiligheten Sime i makarska. Leiligheten ligger i sentrum av Makarska med praktfull utsikt:
http://www.makarska-travel.info/en/apartments-makarska/sime-apartment.html
Postat 2011-06-07 12:15  Anmäl
Hakanmag säger:
Härliga tips! Verkar som ni har haft en fantastisk resa! Skall klart åka dit inom det snaraste.
Postat 2010-05-20 18:31  Anmäl
Desires säger:
Vilken underbart vacker bild (den senaste!) Håller fullständigt med om att Kroatien är ett härligt land! Har varit där många gånger och uppskattar alla platser och öar vi besökt! Är man intresserad av nationalparkerna bör man också besöka den jag tyckte var finast och betydligt större än Krka, nämligen Plitvice, se foton och tips ang nationalparkerna: http://www.desires.se/#post51
Postat 2010-05-20 11:54  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Resaiusa
Resaiusa säger om Asabasas bild "...":
Hej! Mycket fint.
19 juli 2010 20:55
Drillo
Drillo säger om Asabasas bild "...":
wow va häftigt!
18 juli 2010 21:55
Zoca
Zoca säger om Asabasas bild "...":
jättefin bild av Primosten....
26 maj 2010 09:28