Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Fredag 20 Juni 2014 - Kilpisjärvi

Snöstorm!

Till två grader och duggregn i en isande nordlig snålblåst så klev vi slutligen upp vid sjutiden. Efter att ha rivit tält och packat ned allting var både vi och delar av packningen både blöta och genomfrusna. Det sista gällde i alla fall oss. Förhoppningen om att det skulle komma en buss började rejält svalna då vi framåt halv nio i fjärran såg ett fordon som såg lovande ut. Livsandarna återvände definitivt när det faktiskt visade sig vara Eskelisens busservice och vi dessutom fick chauffören att stanna och plocka upp både oss och vår packning.

Ett par timmar senare så hade vi, efter en busstur i värme, kommit fram till Kilpisjärvi som är den lilla by på den finska sidan som man utgår från till Treriksröset. Hittade ett ställe som trollade fram en liten stuga helt utan de moderniteter som man normalt har. Men där var i alla fall varmt och det räcker gott för oss.

Det är inte mer än en vecka eller två som isen slutligen försvann på sjön här och då den försvann, tog den den brygga där båten till röset lägger till, med sig. Vi tog oss en promenad ned till båten Malla och pratade med kapten Kalle som kunde förtälja att han hoppades kunna lägga ut i morgon. Vi hoppas också det då vi annars måste ta oss vandrande ett par mil genom vattendränkta marker för att ta oss till röset. Ingenting som vi ser fram emot i den snöstorm som nyss rasade.
Dela med andra:    

Kommentarer
Marita59 säger:
Hoppas på bättre väder för er, tur att ni ska söderut i alla fall.
Postat 2014-06-21 11:20  Anmäl
Gubbar_pa_drift säger till Vikhockey:
Ja du har det bra du. Men vi klagar inte heller, efter snö kommer tropikhetta.
Postat 2014-06-21 10:41  Anmäl
Vikhockey säger:
Hej kamrater, verkar vara tuffa strapatser men ni är ju stora och starka så det fixar ni. Själv tänkte jag ut och cykla om ett tag, men då i solsken och ca 15 grader. Skillnad. Ta hand om er i snö och kyla. / Leif
Postat 2014-06-21 09:28  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
2 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
4 veckor sedan
Stillheten.
5 veckor sedan