Stöd Ukraina

Marikas blogg

Tisdag 17 Juni 2008

Skynda att boka! 10 juli höjs flygskatten på reguljärflyg

Vet inte hur det är med Europaflygningar men den 10 juli höjer bl.a Thai Airways sitt redan höga bränsletillägg. Mellan åren 2007-2008 märkte vi en ökning med 900 kr på Thailandsbiljetter och jag tror det är en liknande summa denna gången också.

De som bokar och betalar sin resa före den 10 juli drabbas ej av höjt bränsletillägg men det gäller för den som bokar (tex. resebyrån) att komma ihåg detta när biljetterna skrivs ut så se upp.

Förenade Arabemiraten nu har lovat att öka sin produktion av olja får vi hoppas att priserna åtminstonde stannar där de är. Att hoppas på en sänkning är väl inte att hoppas på...
Dela med andra:    

Kommentarer
Ivan säger:
RyanAir har höjt sina skatter och avgifter väsentligt på sista tiden.
Anledning:
Det är för att Ryanairs VD en gång i tiden LOVADE att Ryanair ALDRIG kommer att införa bränsletillägg. Så nu håller han sitt löfte, inga bränsletillägg, bara andra rörliga skatter och avgifter som blir högre och dyrare. Men efter nyår är det slut på alla bluffavgifter. EU-kommissionen bestämde förra veckan att alla priser alltid skall anges inklusive alla obligatoriska skatter/avgifter. Det enda flygbolagen kommer kunna dölja är bagageavgiften, eftersom det är frivilligt ha med bagage. Och där är ju RA duktiga på att ta ut olika avgifter.
Postat 2008-07-15 09:49  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet