Stöd Ukraina

Moniqes blogg

Fredag 19 September 2008

Skönt lämna Bangkok

Efter frukosten packar vi, klart för vårt sista hotellbyte denna resa. Klockan tio kommer chauffören och hämtar oss för resan till Rayong. Resan tar ca 2½ - 3 tim. det är mulet och regnar ibland.

Rayong, ny turistort under uppbyggnad. Lång strand kantad av träd mot vägen. Ett par stycken höghus/skyskrapor står långt ifrån varandra. Den längst bort är vårt mål. 32 våningar hög, vi skall bo på 24:de våningen.

Rummet på 36 kvm är mycket fint. Det finns en kokvrå, fint wc och duschrum, kombinerat vardagsrum och sovrum. Balkong med utsikt över havet och in över land. Utsikten är strålande. På 32:dra vån finns sällskapsrum och stora balkonger.

Går ut för att handla mat. Som vanligt får vi gå och gå. Det är varmt. Det finns bara små hyddor med lite thai-mat längs vägen. Men vi knallar på, efter en timma hittar vi en liten butik. Köper smör, marmelad mm till frukost – men de har inget bröd.

Tja inhandlar lite Cola, öl och vatten. Sen börjar vi gå tillbaka. Efter ett tag stoppar en vi en ”buss” sittplats på flaket. Han skall inte åt vårt håll, men förbarmar sig över oss, kör för 40 bath.

Vid vägen intill vårt höghus finns ett litet matställe, beställer in mat o Cola. Träffar en man från Schweiz som bott här nere i sex månader i höghuset intill oss, (26 vån), enda gästen. Även vårt hus verkar rätt tomt.

Kvällen kommer och det mörknar, Jan vill upp till balkongen på 32 vån, för att se alla fiskebåtarna som är ute på havet, deras lanternor lyser upp hela horisonten. Men jag vägrar, det är mörkt ute, huset är nästan tomt. Jag tycker det känns spöklikt. Vi spelar kort och tar en öl.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet