Stöd Ukraina

Trebs blogg

Torsdag 25 April 2002 - Sibiu

Sibiu, Rumänien

Long 24 07 E Lat 45 47 N

Det känns lite lyxigt att inte ha transporterat sig i rätt riktning mer än kanske 20 mil på två dagar. Vi har visserligen använt vår lediga tid till att köra på trevliga bergsvägar, men nu är det dags att sätta fart åt rätt håll.

Vi siktar på en stad som heter Arad och ligger gaqnska nära gränsen till Ungern. Vi har bestämt oss för att bo åtminstone en natt i varje land, vissa länder är inte så stora så det krävs en viss planering. Strax utanför Arad så får även Bertil uppleva en riktig smällpunka på bakhjulet, ganska svårstyrt med tomt däck. Bert åker in till stan och köper ett nytt däck och slang, med hjälp av en snäll man med gummiverkstad. Nån timme senare är allt fixat och vi åker mot den Ungerska gränsen.

Gränspassagen går riktigt snabbt, man är mera intresserade av våra motorcyklar än av våra papper. Väl inne i Ungern slås vi av att det är mycket finare bilar omkring oss, samt att det kryllar av bilaffärer runt om oss. Vi åker in i staden Szeged för att växla till oss lite Ungerska pengar. Det är inte utan att vi blir sugna på att stanna lite, det är soligt och fint. Lättklädda människor strosar runt bland de fina byggnaderna i stan.

Lite snåla som vi är så fortsätter vi ut ur stan och hittar ett billigt motell ett par mil utanför. Små stugor att bo i och ett tak att parkera under, regnet har kommit tillbaka. En god middag och några Ungerska öl så somnar vi gott.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan