Stöd Ukraina

Trebs blogg

Onsdag 24 April 2002 - Curtea de Argeş

Curtea de Arges, Rumänien

Long 24 40 E Lat 45 08 N

Vi blir serverade frukost, mera korv, ost och bröd nedsköljt med varm choklad. Efter att ha druckit kaffe och vänligen avböjt mera Palinka så packar vi cyklarna och gör oss klara för avfärd. Vi rullar ut dem på gatan utanför för att inte skrämma alla djuren när vi startar. Vi tar adjö av denna underbara och gästfria familj.

Vi följer den smala krokiga vägen upp genom ytterligare ett par byar innan det sätter av upp i bergen ordentligt. Vägen klättrar brant uppåt och vi kommer fram till en hög kraftverksdamm. Vägen ringlar runt det nästan tomma vattenmagasinet. Vi ser att hotellet verkar vara öppet och att det låg efter ca 4 mil precis som man sagt. Till slut lämnar vi vattnet och fortsätter längre upp bland bergen, nu börjar det ligga snöfläckar här och där. Snön tätnar när vi kommer högre, nu ligger det till och med nysnö på träden. Det finns en ensam restaurang uppe vid snögränsen, vi provar att åka ytterligare en bit högre, men vägen är helt blockerad av åtminstone meterhöga snödrivor.

Vi stannar och fikar lite på restaurangen, men lättar därifrån ganska fort, det har börjat snöa kraftigt och vi blir oroliga för att det skall bli halt på vägen ned. Vägen var ca 7 mil tills det tog stopp, en omväg visserligen men otroligt vackert och väl värt besväret.

Ganska snart efter det att vi vänt får Bert slå på bensinreservkranen, enligt reklamen skall det gå att köra ungefär 2-3 mil på reserven. Närmaste mack ligger 7 mil bort, problem. Vi åker neröver och försöker spara på soppan så mycket som möjligt, det ligger några hus efter vägen men ingen har någon bensin. Till slut kommer vi fram till hotellet, en kille som jobbar där hjälper oss med att pumpa ur 2 liter ur hans bil. Det räcker för att vi skall ta oss ned till stan och bensinmacken. Tyvärr finns det ingen högoktanig bensin där, vi har lärt oss att våra motorcyklar tycker om 98 oktan, då knackar dom inte alls. Nu är det inte mycket att göra åt, vi får ta det som finns.

Vägen upp till Sibiu är helt problemfri, ett lunchstopp på en välförsedd bensinmack känns alldeles rätt. Nu är det inte så extrema bergsvägar längre utan en bredare europaväg. Väl framme åker vi rakt på ett riktigt bra hotell som har låsbar gård och bäst av allt tvättservice som kan fixa våra skitiga kläder till sent ikväll eller tidigt i morgon.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan