Stöd Ukraina

Thomaskarlssons blogg

Onsdag 15 Juli 2009 - Spanien

Semester pa Mallorca

b14/7 San Antonio - Andraix/b
Logg 64Nm. (9541)
Start 03:00 Bengt startade tyvärr motorgång fram mot förmiddag, sedan kom en bra västlig vind ända till Andraix där vi la till med ankare ända inne i viken, lite för trångt tyckte vi men den uppfattningen skulle vi revidera. Svante fick under eftermiddagen en högtidsstund i sittbrunnen, det kom båtar med mer eller mindre kunnig besättning som skulle lägga sig på ankare intill oss. Innan kvällen låg vi så tätt att vi nästa kunde gå torrskodda mellan båtarna, helt otroligt, bara tur att det inte blåste upp. En riktigt god köttbit till middag, mindre kul var att hitta ett knivhål i jollens ena ponton, Bengt balanserar på endast ponton och utomordare till segelbåten, hämtar pumpen håller för hålet och kan tryggt köra över oss allihop, imorgon blir det reparation.
På onsdag kommer Micke (Mikael Fredriksson,Storuman) och Benny Johansson (Umeå)
Och då ska Svante och Ann-Catrin hoppa av.

b15/7Andraix – Palma de Mallorca/b
Klockan 10 kommer Micke och Benny, kort segling upp till Palma, hittar en hamn mitt i Palma som bara tar hälften i hamnavgift (60€) jämfört med hamnarna i närheten. Lugn eftermiddag med siesta, otroligt varmt, för oss är det värmerekord, nu uppskattar vi verkligen soltaket och Fantasman som vi sätter upp i takluckan i förpiken och skickar ner luft i båten.
Nu ser vi fram mot middag och morgondagens segling upp mot Porto Colom, vi börjar också planera för språnget över till Sardinien, vi ska vara där senast den 20/7 på morgonen för att Micke ska hinna med flyget hem.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet