Stöd Ukraina

Flys blogg

Torsdag 1 November 2012 - Santa Maria

San Francisco-Monterey och Santa Maria

Idag, liksom de flesta kommande dagar, var det väckning kl. 6, bagaget hämtades kl 7 och vi åkte iväg kl. 8 (det var ett mantra vi hade – 6-7-8).
Lämnar SF bakom oss och kör västkusten ner mot LA. Kör bl a på Highway 1 som går nära kusten. Första stoppet idag blir kl. 10 på en lokal restaurang / café där vi intar förmiddagskaffet. Guiden berättade om California och dess historia som koloni, guldgrävarområde mm. Delstaten har idag ca 36 milj invånare på en yta lite större än Sverige. På vägen kör vi igenom Santa cruze, som är en typisk sommar/partystad. Lunchstoppet gör vi i Monterey Bay, vilket också är en typisk helg- /sommarstad så det var ganska dött nu, men strövade runt i denna lilla pittoreska stad, där bl a John Steinbeck fått sin inspiration till i flera av hans böcker.
Eftermiddagsstoppet blev i Carmel, Clint Eastwoods hemmastad. Fick ej se honom, men vi strövade runt i ett lite exklusivare köpcentrum.
Efter 47 mil i bussen var vi å framme vid dagens slutstation Santa Maria och tog in på hotellet där. Efter middagen blev det rätt snart sänggång. Hotellrummen över lag på hela resan var bra. Även om man åkt själv så fick man stort dubbelrum – inte som i Sverige, ett minimalt enkelrum inskuffat i ett hörn.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
40 veckor sedan
Långa promenader
40 veckor sedan
Kvällen var bäst
40 veckor sedan
Avfärd
40 veckor sedan
Sista dagen
47 veckor sedan