Stöd Ukraina

Trebs blogg

Lördag 27 April 2002 - Ružomberok

Ruzomberok, Slovakien

Long 19 18 E Lat 49 04 N

Väderleksrapporten hade rätt, det regnar. Visserligen kommer regnområdet västerifrån och det skulle bara vara några timmar, men det är inget roligt med regn. Vi är ju dock ganska vana, så det är inte så mycket annat att göra än att sätta iväg och vänta tills hanskarna blir genomblöta. Helt klart är att nya handskar är en av de första investeringarna när vi kommer hem.

Det är inte mer än 6-7 mil till gränsen. När vi kommer dit blir vi lite förundrade av att tullaren ber oss parkera vid sidan och slå av motorn. Han går sedan och känner efter om motorn svalnat. Det hela får sin förklaring när han kallar på knarknhunden som skall kolla igenom vårt bagage, han är rädd att den skall bränna nosen. Inget problem där, vi passar på att växla de Slovakiska pengarna till Tjeckiska, det blev en del över.

Väl i Tjeckien så är vägarna breda och fina och milen rullar undan igen. Vi tänker åka tills vi har ca 10 mil kvar till Prag, bo där vi hamnar och sedan åka fram till Prag nästa dag. På det viset får vi en eftermiddag ledigt i Prag och kan gå ut och titta på stan.

Som sagt, det rullar på fort i det Tjeckiska landskapet. Det är lördag och trafiken är inte så tät. Vi stannar för lunch på en riktig modern vägkrog, modell Tönnebro men mycket finare. Framförallt har man mycket bättre mat, Bert fick glass från Mövenpick.

Bensinen börjar ta slut, men inga bensinmackar verkar ha något bättre än blyfritt 95 oktan. Bert fyller i ett par liter så vi kommer vidare, men precis när han skall betala så upptäcker han en flaska som verkar vara antknackningsmedel. Nästa mack är det bara 95 blyfritt igen, så vi provar med detta och en skvätt ur flaskan. Det hjälpte rejält, inget missjud alls trots den "klena" soppan.

Vi fortsätter fram till och strax förbi Hradec Kralove, nu är det bara 9 mil kvar till Prag. Vi bor på ett litet motell efter vägen där vi kan förhandla till oss att betala både rummet och maten med dollar, våra Tjeckiska kronor är slut.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan