Stöd Ukraina

Teresitas blogg

Fredag 29 Augusti 2008 - Barstow
Resealbum: Roadtrip 2008

Route 66 - Kalifornien

Det var dags att bege sig fran Los Angeles mot Arizona. Vi startade utmed Santa Monica Boulevard, mycket mer an sa visste vi ej. Skyltningen var usel. Efter ett tag hittade vi ett AAA-kontor. De motsvarar de svenska "Motormannen", som vi givetvis sett till att bli medlemmar i. Vi fick all info vi behovde: Kartor, guidebocker och massor av personliga tips fran en fantastisk kvinna som berattade allt vi behovde veta. Medlemsskapet ar internationellt, ger manga rabatter och rekomenderas verkligen!

Vi korde vidare med bra kartor och mer tydliga mal. Mitt i oknen, strax innan Barstow, i Oro Grande hittade vi "Elmer", en man som samlat pa glasflaskor i ett flertal ar. Samlingen hade vaxt sig till en skog med valdigt konstnarliga inslag. Det var ca 50 grader varmt i solen. Elmer ville inte ha nat intrade till "skogen", inte dricks heller. Om han tjanade pengar, ville staten ha en del, alltsa kunde han lika bra vara utan!

Vidare utemed vagen av alla vagar upplevde vi fantastiska saker. Mil efter mil i oknen utan ett enda mote. Mitt i odemarken kunde man plotsligt hitta hus och en och annan trailer som stod permanent parkerad. Och langs vagen fanns en hel del nostalgisk amerikansk kitchig kultur; Retro mackar och Diners, flera av dem var odelagda, endast ett fatal i bruk. En hel stad var till salu: Amboy. Priset ar ungefar en och en halv miljon kr. Pa kopet far du en Diner, ett motel, postkontor, polisbil och en fantastiks vy over oken med lavasand och vulkankratrar. De gamla route 66-skyltarna kring staden har dessutom kulhal i sig. Intresserad nagon? Val vart att namna ar oxa att det ar ratt varmt i omradet, ca 35-40 grader i skuggan.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Barnmat i USA
13 år sedan
I love LA
13 år sedan
Oktoberfest
13 år sedan
Orange County
13 år sedan
Tombestone
13 år sedan