Stöd Ukraina

Ekas blogg

Torsdag 26 Mars 2009 - Costa Rica

Plötsligt när det regnar som bäst så kommer det en skur!

När vi hade rest runt i Costa Ricas djungel i en vecka och bott på lite olika ställen så hade vi haft det fuktiga klibbiga klimatet runt oss dygnet runt och då och då även upplevt en och annan regnskur. Men naturligtvis, regnskog och regn hör ju ihop. När vi kom till Tree House Hotel utanför staden La Fortuna insåg vi dock att "jaha NU har vi upplevt de tropiska regnet på riktigt". Man kan sammanfatta det enkelt genom att säga "precis när det regnade som bäst så kom det en skur". Vi var på en utflykt vid Hanging bridges, vi skulle se ett fantastiskt vattenfall och vi skulle även se Arenal - en ännu aktiv vulkan! Nu blir ju inte den typen av utflykter helt det samma i hällregn. Vi hade alla sett fram emot en dag fylld med äventyr. Men jag kan ärligt säga att när vi gick där i våra gula regnponchos så var det ett äventyr att bara se över till andra sidan av bron! Regnet bildade en vägg. Men herre gud vad det regnade. Kan säga att jag aldrig någonsin upplevt så mycket regn någonsin. Det var som om någon kastade hinkar med vatten över en, och det kan inte ha funnits något mellanrum mellan alla vattendroppar som störtade mot oss. Men roligt och intressant vandring blev i alla fall! Och en helt klart annorlunda regnupplevelse.

PS. Det här med undervattenskameror... -Jo, de behövs även på land i Costa Rica då det regnar som bäst och kommer en skur. :)

När vi vandrat runt i de vattendränkte djunglerna och känt vattnet rinna på ryggen så var det dags att torka utt. Vi skulle flyga med ett litet litet inrikesplan till Tambor för att tillbringa resten av resan på västkusten där vi surfade och njöt av sol och bad på Surfakademin.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Årets första paddling
13 år sedan
En slö och slapp vecka
14 år sedan
Minisemester i Söderköping
14 år sedan
Vilda djur på riktigt
14 år sedan
Spa i Lettland
15 år sedan