Stöd Ukraina

Trebs blogg

Tisdag 6 September 2005 - Plitvica
Resealbum: Dreamtrip

Plitvica

Lat N 44° 56,87', Long E 15° 38,60'
Idag: +25 °C (77 °F)

Idag har vi spenderat hela dagen i Plitvica Jezera National Park. Ett väldigt vackert område med 16 turkosgröna små sjöar som binds samman av precis hur många små och stora vattenfall som helst. Det högsta vattenfallet var 78 meter . Ordentligt med motion fick vi eftersom vi valde en stig som tog sex timmar och var 2,5 mil lång. Men det behövde vi verkligen. Vi hade även med oss fika och frystorkad mat så vi kunde rasta på något mysigt ställe.

Trötta och nöjda kom vi tillbaka till bilen och insåg att Italien och Venedig bara låg 35 mil bort. På stående bestämde vi oss för att dra till Venedig. Ingen av oss hade varit där och det vore kul att se när vi ändå var så nära.

I mörkret är lite svårt att upptäcka radarkontroller i tid, och radarkontroller är det mycket gott om i Kroatien. Dessutom har Kroatien ovanligt låga hastighets begränsningar på vägarna, ofta är det 60 km/tim på vägar vi normalt har 70 eller 90 km/tim på. Vips var polisen där och viftade med den röda stopspaden i mörkret. Vi hade kört 85 km/tim på en 60 km/tim väg. Det var inget snack om saken – bara att erkänna och betala 45 € till polisen vägkanten. Det visade sig vara en tuff kväll för Svenskar, tyckte polisen med ett leende. Nästa bil som stoppades för fortkörning var också en svensk, dessutom den första svenska bilen vi sett på mycket länge.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan