Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Lördag 27 Februari 2010 - Puerto Viejo
Resealbum: COSTA RICA

Playa cocles

Efter en natt i San Jose for vi vidare med Interbus till Puerto Veijo och Playa Cocles. San jose såg inte mycket ut för världen, och eftersom vi hämtade upp folk runtom i stan fick vi se alla hotell vi googlat på innan avfärd. Grand hotel och torget utanför var jättemysigt och lummigt, med matställen och varuhus runt om, i övrigt var san jose intemycket att hurrra för. Resan till Puerto veijo tog 6 timmar, underbar vacker natur genom berg, djungel och tunnlar. Från Limon och söderut försvann vägen, och vi gumpade fram mellan hålen i asfalten de sista milen. Azania bungalows vare en dröm, urmysig tvåvåningsbungalow inbäddad i grönska så man inte kunde se de andra rummen. En mysig liten pool och trevlig peronal. 95 usdollar / natt för 3, inkl frukost och tax. Dyrt, men skönt med komfort innan vi hunnit acklimatiserat oss. Rummet var tillräckigt stort för 5. Bodde där två nätter innan flytt till La isla inn, lite enklare, men ett trebäddsrum med två! sovrum, två dubbelsängar samt en enkelsäng inkl. frukost för tre för 67 usdollar , vi var ensamma som bodde på övervåningen så vi hade hela verandan, ca 100m2, med hängmattor för oss själva. En nyhet för hotellet var även att de byggt en liten pool som precis var klar, vilket underlättade då stranden var en besvikelse. Lång- ca1 kiometer- gul finkorning sand, vacker.. men... vågor som var manshöga. Rödflagg längs hela stranden, då undervattensströmmarna var direkt livsfarliga. Nu har vi varit här i 6 nätter och endast doppat oss i skydd bakom ett korellrev- stränderna är helt tomma.
Ett hotell att rekommendera på grund av läget är Agip ( enkelt, pool fläkt/AC) som ligger vid slutet av Puerto viejo, men nära till stranden Playa cocles. då kan man få både njuta av byn- resturanger, utbud etc. och hagångavstånd till badstrand. Inne i själva Puerto viejo finns en liten smal strandremsa, men där badar man inte. ( båtar)
En dag cykade vi ned emot Manzanilo och Playa Uva, som var mycket bättre ur badsynpunkt. Längs med hela vägen ligger små hotell, resorter, restauranger och barer, men lite gest ned mot Uva, varvid vi hade valt att bo närmare Purto Viejo, där utbudet av resturanger etc var större.
Rekommenderar Soda Lidia i puerto Viejo, som serverade enkel god mat, lite dyrt. Överlag är prisläget högt, man kan inte säga att man får valuta för pengarna om man jämför med länder i asien. Dock mycket billigare än i Sverige.
En dag gjorde vi även utflykt till nationalparken Chauita, som var mycker lättillgänglig. En vacker promenad genom regnskog ca 3.5 km till en underbar vacker strand längst ut på udden. Vi såg apor, massor av ödlor, blåvingade fjärilar, tvättbjörn. Vi fick vada över två flodbäddar och då det regnat kraftigt de senaste två dygnen, var vattnet lårdjupt, alltså medtag endast lätt packning. Nationalparken kan varmt rekommenderas om man reser med barn. Taxi Playa Cocles - chauita 8000 colones. Det var en speciell prissättning på bussen. Taxi Playa cocles - Puerto Veijo kostade 2000 colones och buss för tre, samma sträcka kostade 1470. Biljetten var räknad ned till Monzanillo, även om man endast skulle resa en kortare sträcka, vilket många locals klagade över, enligt vår tyskfödda hotellägarinna.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet