Stöd Ukraina

Bibolls blogg

Torsdag 13 April 2017 - Miami
Resealbum: Florida

På resande fot igen

Nu lämnar vi Key West, nästan med en tår i ögat, mycket trevligt ställe att vara på.
Vi kommer att stanna ett par nätter till i Miami på vägen väster ut, passa på att shoppa lite och titta mer på staden Miami.
Resan från Key West hade vi bestämt ett par stopp på, det första var på Big Pine Key för att se "the key deer", en alldeles egen art av rådjur som är väldigt små till växten och blir inte mycket högre än en stor hund. Vi lyckades att se ett par av dom.
Nästa stopp blev på Vaca Key Marathon och Turtle Hospital, det är en organisation som tar hand om skadade havssköldpaddor, de vanligaste skadorna kommer från propellrar och ihoptrasslade fiskerevar. Tyvärr så fanns det ingen ledig plats på rundvandringen före lördag så vi fick nöja oss med att titta på den lilla utställningen, dock inte att förkasta. Dom kan bli stora, jättestora och väldigt gamla.
Resan gick vidare till Grassy Key Marathon och Dolphin Research Center, de gör ungefär samma sak som Turtle Hospital fast för delfiner och sjölejon. De jobbar också mycket med beteende forskning kring delfinerna, givetvis har dom mycket med de vanliga turistfällorna som bada med delfiner och träffa en delfin med diverse uppvisningar, en fin anläggning som var värd varenda minut.
Sista biten genom Miami till Doral och vårat boende åkte vi gamla US 1 istället för alla motorvägar och vägbyggen, väldigt skiftande områden, allt ifrån dollargrin till ställen man inte åker igenom efter mörkrets inbrott.
Äntligen framme på hotellet, god natt.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Palmer i mängder
4 år sedan
På väg
4 år sedan
Mil Palmeras
4 år sedan
Ny strand
4 år sedan
Citronmarknaden
4 år sedan