Stöd Ukraina

Memmies blogg

Tisdag 9 Maj 2006 - Memphis

På historisk mark igen

Med magarna fulla av pannkakor och färgglada flingor, begav vi oss idag till Sun Studio, platsen där många superstjärnor upptäckts bl.a. Elvis och Johnny Cash. Även detta blev en upplevelse som överträffade förväntningarna.

Vi guidades runt i studion av en duktig kille som berättade allt om Memphis musikhistoria. Vi fick lyssna på gamla inspelningar och där fanns föremål från många artister och gammal utrustning för skivinspelningar. Höjdpunkten var när vi fick gå in i själva studion. Små tejpbitar i golvet märkte ut vart världsstjärnorna hade stått när de spelade in sina skivor. Det kändes högtidligt att stå där, på exakt samma plats som Johnny Cash (som är en personlig favorit) gjort en gång i tiden. Man fick även posera med en mikrofon som stjärnorna (och säkert en miljon människor efter dem) använt vid skivinspelningar.

Sun Studio hade också en gift shop som vi handlade lite i, bl.a. skivan med "The million dollar quartet". Det var 4 december 1956 som Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och Carl Perkins spontant började jamma tillsammans i Sun Studio och Sam Phillips (som ägde studion) satte på inspelningsapparaten. Skivan är inte speciellt bra, men en kul souvenir! I gift shopen träffade vi också på två män som spelat tillsammans med Elvis en gång i tiden. Vi borde ha frågat vad de hette, men det glömdes bort...

På eftermiddagen kom världens oväder. Regnet fullkomligt vräkte ner och vi fick springa in på närmsta restaurang där vi fick sitta tills det lugnat ner sig. Vi fick också lära oss det korrekta uttalet av den goda läskedrycken Mountain Dew. Vi hade sagt "djuu", alltså hade vi beställt "bergsjude". Det ska inte var något j där! Lite pinsamt...

Eftermiddagen blev trots allt riktigt fin. Solen sken och himlen blev blå igen. Vi tog en tur med en hjulångare på Mississippi. Turen tog väl ungefär en timma och vi fick se Memphis skyline, vilken inte är lika imponerande som New Yorks! Men kul att ha åkt på Mississippi!

På kvällen gick vi till favorittillhållet Beale Street igen. Mera blues och mera "big ass beer"!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Restorkan är över!
13 år sedan
Ka-ching!
13 år sedan
This is how we kick it in Texas!
15 år sedan
Min nya passion
15 år sedan
Äntligen!
15 år sedan