Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Söndag 7 Mars 2010 - Montezuma
Resealbum: COSTA RICA

Montezuma

Efter fem dagar i Montezuma har man sett det mesta, en liten avsomnad avkrok längst ut på Nicoyahalvön mot Stilla Havet, dar det mesta ar mycket laidback. Byn paminner om Phi-phi pa 80-talet, fast med mycket bilar, asfalt och elekticitet. Vi bodde pa LunaLlena som ligger 100 meter upp i backen ( brant) vid borjan av byn. Ett mysigt hotell, som far klassas som vandrarhemsstandard. 40 usdollar /natt. for en 4badds "bungalow". läs: Ett plywoodskjul med kaklat golv och takflakt. Dock mycket rent men framforallt valdigt mysigt. Husen ligger inbaddade i gronskan och avskilt fran varandra. Gemensamhetsutrymmen pa en stor altan med utsikt over havet, hangmattor, soffor och gemensam grill. Hotellet ar tyskagt och varje vecka ordnar de BBQ kvall for alla gaster. Trivsamt. Till var lilla bungalow (nr5) tillhor aven ett utekok sa vi kunde laga frukost for oss sjalva. På kvällarna kom tvättbjörnarna och kollade in att vi paketerat in vår mat ordentligt i köket, hade vi inte det hördes detta senare på natten då vi hörde deras försök att få upp kylskåp ( spännband runtom) och välta soptunnor. En liten skunk bodde i närheten, men vi lyckades hålla sams med den. Varje eftermiddag bomaderades vi av apor- vrålapor och vitansiktesapor som satte sig ovanför bungalowen och kastade cashewfrukter på oss. Ett annat djur vi träffade flera gånger om dagen var alla dessa leguaner 50-70 cm långa som spatserade runt om på gator, gräsmattor och på vägar. Gråvita eller svrt-vit randiga, riktigt maffiga. 5 meter fran rummet ligger toaletter och dusch som delas av ytterligare en bungalow. Vi trivdes bra, forrutom avsaknaden av pool och att det är otroligt HETT i Montezuma, 37 grader, och rummet gav ingen svalka på dagtid. Vi beslutade att stanna har yttelrigare en vecka for Montezuma har verkligen sin charm. Den storsta delen av turisterna ar backpackers, men aven forvanande stor del ar 55-60+ med granande tinningar, hastsvans, tatueringar och lite halogd blick.... overvagande amerikaner. Stranderna ar inte superbra, men OK., Mitt inne i byn ar det grusstrand och narmaste stranden mot norr ( playa montezuma) besar av gra-gul vulkan sand som ar HET. Stranden ar bred och det ar langt at springa fran den skyddande skuggan ned till vattnet. Varmen i Montezuma ar betydligt torrare an pa den karibiska sidan. Har ar det hett och torrt medan det i Purto Veijo var hett och fuktigt.
Imorgon byter vi hotell till Los Mangos, som har pool, prutat fran 80 doller/natt till 60dollar. För en bungalow med 2 fläktar, kyl och tre bäddar. Altan med hängmatta och två gungstolar. Hotellen ar prutbara, vad vi an sa lange sett- inget annat.
Ett maste har ar att promera upp till vattenfallet. 500 meter med bra skor. lite klattring, men inte mer an att ett barn klarar det. Vi sag mindre barn, men de blev burna over de svaraste partierna. Vandringen ar val vart modan. Ett 12 meter hogt fall, klart kallt vatten som ar underbart skont att bada i. Vi beslutade att detta blir ett utflyktsmal fler ganger. Vattnet fran fallen rinner ut i havet och det bildas tva sotvatten sjoar ( bassanger) innan de nar havet alldelses vid hotell Cascada samt ytterligare en vid hostel Montezuma Paradise ( ligger jattefint och ar billigt ) som ligger 100 meter langre soderut. Har gillade vi att bada, skont att efter salta havsbad, kunna ga 5 meter och doppa sig i kallt sotvatten, det basta av bagge.
Ytterligare en sak att tillagga om Montezuma: Det finns en bankomat, vilket det star att det saknas i guidebockerna) samt att bade i San jose, PuertoVeijo och i La Fortuna var det fri WIFi overallt, det var bara att satta sig pa en bar med sin laptop och fa tillgang gratis till ett snabbt bredband. Sa icke i Montezuma har ar det fortfarande internetcafeer som galler, darav avsaknanden av alla prickar.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet