Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Lördag 7 Januari 2017 - Kigali

Missöde!

Vare sig jag reser runt i Brasilien, sydostasien eller afrika så blir jag lika förundrad över hur mycket plats vi människor använder oss av och hur lite vi lämnar till andra varelser. Har rest runt på Borneo och sett oljepalmsplantagerna som brer ut sig överallt där det förut var regnskog och utmärkt habitat för orangutanger och andra vilda djur.

I Rwanda så fanns även här förut djungel och ett myllrande djurliv. Men förutom nationalparkerna så är det bara små plättar, där det är som mest brant och otillgängligt, som är orört. Resten av landet är förvandlat till odlingsmark. Det är i.o.f.s. bra med nationalparker, men vill vi ha ett fungerande djurliv också så går ekvationen inte ihop med en ständigt ökande befolkningstillväxt.

Nog om detta. Idag tog vi oss tillbaka till Kigali och checkade in på ett litet hotell i närheten av centrum. Vi behövde fylla på våra kontantkassor, men råkade ut för ett riktigt bakslag då ett av våra bankkort fastnade i en uttagsautomat. Så nu måste vi till banken på måndag för att få tillbaka kortet och kan därför inte fortsätta vidare till Tanzania förrän tidigast tisdag.

Nåväl, det var lördag och vi gjorde oss en trevlig kväll på en bar i närheten av hotellet. Någon öl samt lite whiskey slank ned innan vi gjorde natt.

/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
2 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan