Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Måndag 9 Januari 2017 - Kigali

Lugnt och stilla.

Igår var det söndag och vi tog en riktig slappardag, där inte mycket hände förutom några måltider och en hel del kortspel.

Idag var vi desto mer produktiva. Upp redan före sju för att ta oss till postkontoret ocH köpa lite frimärken för våra skrivna vykort. Skönt att få iväg dessa innan vi lämnar Rwanda..

Därefter hängde vi på låset till det bankkontor som var ansvarig för den uttugsautomat som svalde ett bankkort för oss häromdagen. Efter ett tags dividerande och lite letande så kom kortet fram till slut. Till vår lättnad.

Efter en frukost så knallade vi ned till busstationen och köpte biljetter till färden in i Tanzania. Vi väljer att hoppa av bussen vid en liten stad vid namn Singida. Den är så obetydlig så den är inte ens omnämnd i den guidebok vi släpar med oss. Men det ska bara bli kul att se vad som väntar oss där. Hotellrum för två nätter har vi i alla fall lyckats fixa före ankomst.

Nu, när det börjar bli dags att lämna Rwanda så är det läge för en summering. Vi har verkligen trivts med landet och de trevliga människorna. Var man än kommer blir man vänligt och glatt bemött. Det är också en väldigt bra struktur här. Bussar och övriga transporter fungerar som det ska och tempot i trafiken är bra. Man behöver aldrig oroa sig för om man kommer över den gata man krossar, även om trafiken är livlig. Något strömavbrott då och då här i Kigali får man räkna med, men det är inte så vanligt förekommande i de andra städer vi besökt. Överlag klart bra här, med ett jätteplus för gorillabesöket som är en sådan här sak man kan leva på i många år!

Osäkert hur det är med wifi vid vårt nästa stopp i Tanzania, så vi kanske inte hörs av på några dagar.

/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
1 vecka sedan
Två etapper klara två kvar.
3 veckor sedan
Sista rycket!
3 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
4 veckor sedan
Stillheten.
5 veckor sedan