Stobbarts blogg

Onsdag 31 Januari 2018 - Zakynthos

Min Topp 5 - Zakynthos

Mitt i Joniska havet fann jag och min fru vår bubbla.
Ni vet den där bubblan där man hittar den totala känslan av avslappning som man söker när livet känns som mest hektiskt på hemmaplan.
Sandlåda för brittiska turister? Jovars - I sådana fall måste det vara den en av de vackraste sandlådor världen har skådat.

I det här inlägget vill jag tipsa om fem platser som garanterat kommer att ge er både njutning och naturupplevelser i massor.

1. Bli skeppsbrutna på Sfogio Beach
Sfogio Beach är en naturstrand som är helt fri från besökare som kommer till fots. Man måste nämligen ta båt för att nå den.
Väl där belönas man av en smått absurb och nästan utomjordisk upplevelse där tid och rum står stilla. Den lilla stranden på Zakynthos västsida består av underbara lena klapperstenar.
Ta en av båtarna i Porto Vromi som går mot kända Shipwreck Beach men be att få stiga av på Sfogio istället. Jag och min fru brukar ha hela stranden för oss själva när båten drar iväg, för att sedan plocka upp oss ett par timmar senare så klart.
2. Leta sköldpaddor, stora som små
Att få bevittna en sköldpadda i dess naturliga område är en helt magisk upplevelse. I Laganasbukten och och kring Kalamaki kan man om man har tur träffa på en sköldpadda om man snorklar ut en bit i havet.
Gå upp tidigt en morgon så kanske du också får se en bebis krypa upp ur sitt bo. En upplevelse som man sent glömmer!
3. Simma i grottor i Porto Limnionas
Ännu en badplats på öns vackra västsida. Men den här platsen går att ta sig till med bil.
Porto Limnionas är en gammal naturhamn och vik som bjuder på sällan skådad skönhet. Lägg er på en solstol och beundra viken och ta en simtur till någon av de grottor som går in i klippmassivet. En fenomenal plats att spendera några timmar vid och inta en god lunch eller middag på. Solnedgången är riktigt magisk här, se till att ha batterier kvar i kameran eller mobilen - För det här vill man inte missa!
4. Ta en "selfie" på Navagios utkiksplats
Ja, ingen Zakynthosresa är fullbordad utan att ha stått vid den formidabla utsikten över Shipwreck Beach. Mycket folk får man räkna med - det är ändå Greklands mest fotograferade plats.
Ta några "selfies" på de imponerande klipporna som mäter 200 meter över det azurblåa vattnet.
Storslaget var ordet!
5. Njut av stadsutsikten vid Bochali
När man tröttnat på sol och bad och solen börjar dansa ner över horisonten - Då är det perfekt att bege sig till stadsdelen Bochali som ligger på berget ovanför Zakynthos stad. Här får man en flott utsikt över staden när den sakteliga tänds upp av de artificiella ljusen. Sätt er ner och beställ något gott och njut av både mat, dryck och utsikt!
Har kanske du också varit på någon av dessa platser? Vad tyckte du om dem? Kommentera gärna ett par rader och till er andra - Hoppas ni inspirerades av mina topp 5 på den grekiska ön Zakynthos.
Dela med andra:    

Kommentarer
Robertn säger:
Riktigt nice!
Postat 2018-07-18 15:16  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet