Stöd Ukraina

Memmies blogg

Måndag 14 Januari 2008 - Göteborg

Marseille

En kompis kallade Marseille för "Frankrikes r*vhål". Riktigt så illa var det väl inte, men det var ju definitivt den tråkigaste staden jag besökt i Frankrike. Hela staden var i behov av en rejäl upprustning, för under all smuts verkade det finnas riktigt fina byggnader. Men man ska inte klaga! Det var vårväder, vi kunde hänga av oss kapporna och sitta i solen och äta glass, penséerna blommade och Medelhavet såg inbjudande blå-grönt ut. Allt detta bara två och en halv timmas luftfärd från Göteborg.
Vi kom fram sent i fredags kväll och tog en taxi till hotellet. Taxichauffören, som för övrigt körde som en biltjuv, skrämde upp oss genom att informera om att vårt hotell låg i ett dåligt område som inte lämpade sig för tre söta flickor och att det dessutom låg långt från centrum. Så vi vågade oss bara ut till närmsta kiosk för att köpa en kvällsmacka, sen skyndade vi oss tillbaka till vårt rum. Det kändes inte speciellt bra. Men desto gladare blev vi nästa morgon när solen sken in genom fönstret och vi upptäckte att det faktiskt var väldigt nära till centrum! Så det blev en riktigt mysig helg. Lunch och fika på uteserveringar nere i hamnen, promenader i solskenet och många affärer att gå i.
Sammanfattningsvis kan jag ju säga att med tanke på hur billig den här resan var, så var det definitivt prisvärt och vill man bara ha lite miljöombyte så visst! Men aldrig mer Marseille med tanke på hur många fina städer det finns i Frankrike som jag hellre åker till. Det var det fina vädret som gjorde den här resan, vi hade verkligen tur. Hade det regnat vet jag inte hur vi skulle kunna fördriva tiden.
Dela med andra:    

Kommentarer
Maddeck säger:
skönt att känna lite på våren iaf!! ;)
Postat 2008-01-15 20:09  Anmäl
Reseglad säger:
Synd att ni tyckte illa om Marseille,det är faktisk en mycke trevlig stad.
Reseglad
Postat 2008-01-14 19:17  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Restorkan är över!
13 år sedan
Ka-ching!
13 år sedan
This is how we kick it in Texas!
15 år sedan
Min nya passion
15 år sedan
Äntligen!
15 år sedan