Stöd Ukraina

Lena23s blogg

Tisdag 27 Juli 2010 - Valletta
Resealbum: Malta 2010

Lyx i Valletta

Efter 9 dagar var det dax att se lite mer av landet Malta. Vi ville inte till turistkomplexen i Sliema och San Julian, utan valt att bo i Valletta. Tidigare hade vi bott på ett guesthouse här, men nu ville vi ha pool och lite mer lyx. Det enda hotell med pool i valletta ( det ligger precis utanför stadsmurarna- vid bussrondellen) är La Meridien La Phoenicia. Ett underbart 20 tals hotell med jugendinredning och allt vad du kan önska dig. Rummen är ordinära. men det är det där" lilla extra i allt", som gör det till ett 5 stjärnigt hotell. Egen badrock till poolen, inbjudan till välkomst drink med direktionen innan middag, en frukost som är utan dess like- ser ut som vanlig hotellfrukost, men man kan beställa allt extra ( inår i priset) såsom gröt, ( om det är vad man längtar efter) stekt fisk, rökt lax till omelletten, espresso, cappucino, etc.
Här tillbringar vi eftermiddagarna i deras pool med utsikt över den västra hamnen, långt där nere under klippan.
Fördelen att bo nära Valletta är att de flesta sevärdigheter på Malta finnns här, samt att bussarna runt om i landet utgår från Valletta. En dag tog vi bussen till Marsaxloxx, men har man sett Marsalforn och alla dess färgglada båtar, så är Marsalxloxx lite av detsamma. I Valletta är det är lugnt på kvällarna- mysiga restauranger i gränderna och härliga promenadstråk.
Om man är historiskt och kulturellt intresserad finns otroligt mycket att uppleva. Men.. om ni vill till Hypogeum, så förboka biljetter redan hemifrån. Vi åkte dit på vinst och förlust, ligger strax utanför Valletta. Det visade sig att det var fullbokat minst 3 veckor framåt- Man kan dock gå till arkeologiska museet inne i Valletta och där släpper de varje dag 20 extra biljetter till nästkommande dag, dessa tar oftast slut på morgonen, så det gäller att hänga på låset.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet