Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Torsdag 12 November 2015 - Stockholm Arlanda

Lufthansa – aldrig mer

Copyright © Bejjan888™

Äntligen dags för nästa långresa. Men förberedelserna har varit allt annat än lugna senaste veckan, tack vare strejken bland Lufthansas kabinpersonal samt stora problem med tågspåren norr om Arlanda (föga förvånande).

Lufthansastrejken hade redan pågått i sex dagar och att mitt flyg till Frankfurt i morgon var inställt var till 99% säkert. Som tur var hade jag läst på om strejken och följt med både på internet och tv-nyheterna ända från dag 1 och var därför tidig med att dubbelboka flygbiljett med ett annat flygbolag (innan alla andra passagerare hann göra likadant). Självklart återbetalningsbar ifall strejken mot förmodan skulle avblåsas och Lufthansas flyg skulle avgå. Enda alternativet som passade med flyget från Frankfurt till Fortaleza, Brasilien, var med AirBerlin från Stockholm Arlanda via Berlin. Tyvärr med väldigt kort tid för byte i Berlin. Nåväl. Vad skulle man göra? Ställa in hela resan på grund av strejken bland kabinpersonalen hos Lufthansa? Aldrig!

Och tågproblematiken då? Jo, gårdagens växelfel norr om Arlanda hade stoppat all tågtrafik mot Arlanda och vidare mot Stockholm och passagerarna hade fått ta ersättningsbussar. Vissa fjärrtåg hade ställts in helt. Men det påstods vara fixat nu… men det kan man ju inte lita på *suck* Så jag har fått ringa halvt panikslagen till nära och kära och garderat upp mig med någon som kunde ställa upp att skjutsa med bil till Arlanda ifall tåget blev inställt med kort varsel. Ja, SJ… behöver jag säga mer???

Idag, under förmiddagen, fick jag alltså det förväntade sms:et att mitt Lufthansaflyg var inställt och jag kunde nu ställa in mig på att flyga med AirBerlin istället. Och pengarna jag lagt ut på flighten med Lufthansa skulle jag få tillbaka, varenda krona. Packade klart resväskorna och gick ner för att vänta på tågtaxin. Hmm. Ju längre jag stod där och väntade desto mer började jag tänka; ”Tänk om taxin inte kommer?!” Det var ju nästa ångest, att taxin inte dök upp. Men taxin dök upp på avtalad tid och jag kunde pusta ut. Tåget stod inne vid perrongen, men städpersonalen var inte klar så vi resenärer fick vänta utanför. Väl ombord på tåget så kunde jag sjunka ner på min plats i Tyst avdelning. Lite pirr i magen ändå, för man vet ju hur det är med SJ. Kan det jävlas så kommer det göra det och det är därför säkrast att ta tåget till Arlanda kvällen innan. Men peppar, peppar ta i trä… tåget tog sig till Uppsala utan problem och rullade ut från perrongen mot Arlanda.

Plötsligt tvärnitar tåget och det blir helt tyst. Men va’ fan?! Nej, nej, nej. Inte nu… tåget var så pass nära Arlanda att jag skulle kunna gå, om nödvändigt. Efter en stund meddelar lokföraren att det var ”fel på maskinen” och att han ska prova starta om tåget. Tåget blev stående en stund medan det startades om. Till slut började tåget sakta rulla iväg igen. Det tog väl dryga 10 minuter till innan tåget stannade vid Arlanda C och jag kunde ta rulltrapporna upp till Sky City. Gick direkt till Forex Bank och hämtade ut den förbeställda summan av brasilianska valutan Real som väntade där på mig. Doften av sprillans nya sedlar är speciell och att hålla i skrynkelfria pengar kändes lyxigt. Man vet också att de är äkta när man tagit ut dem från banken helt nya. Tog mina väskor en våning upp och köpte en Chicken McWrap. Letade sedan på Busshållplats 7, för transfer till Best Western Hotel i Arlanda Hotellby. Försökte komma i säng så fort som möjligt, då min busstransfer tillbaka till Arlanda går 05.00 i morgon bitti.

Så vad har jag lärt mig av detta? Jo, kommer undvika Lufthansa så mycket det går i framtiden. Lufthansa har strejkat flera gånger bara i år, och två gånger har jag direkt eller indirekt drabbats av detta. Så tyvärr Lufthansa…
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan