Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Fredag 20 September 2013 - New York

Lesson learned!

Copyright © Bejjan888™

När jag gick upp på morgonen hade gårdagens panik hunnit lagt sig lite. Igår upptäckte jag nämligen att jag inte kunde logga in på min internetbank när jag skulle betala mina räkningar innan resan! Väldigt lämpligt såhär timmarna innan jag ska resa iväg till andra sidan Atlanten… och när jag ringde bankens telefonsupport igår kväll krävde man en personlig kod som identifierade vem jag var via telefon… och någon sån kod har jag ju naturligtvis inte (men efter det här ska jag banne mig skaffa en sådan kod!). Så jag var alltså tvungen att ta mig ner till ett bankkontor idag och fysiskt vara på plats och identifiera mig. Hmm… och hur gör man när banken öppnar kl. 10.00 och tåget mot Arlanda går kl. 09.30??? Efter en hel del ångest och mycket funderande kom jag på en lösning. Om jag tar mig till ett bankkontor längs vägen mot Arlanda och sedan hoppar på tåget där så skulle ju allt lösa sig. Och tack och lov kunde en av mina kära bröder ställa upp och skjutsa mig dit! Tusen tack kära bror!!!
Men det var inte så himla enkelt att lösa problemet med inloggningen till min internetbank. Väl inne på banken började man med att låsa upp dosan eftersom de trodde att dosan låst sig. Men icke! Så enkelt var det ju inte… I nästa steg bytte de ut dosan till en ny och försökte igen… Men NEJ! Samma felmeddelande igen och min internetbank var totalt blockerad. Nu fick banken ringa supporten och det krävdes 3 olika telefonsamtal innan man löste problemet! Det visade sig att mina konton var spärrade på nåt j*vla sätt! Jag lämnade banken – enormt lättad över att ha åtkomst till både pengar och räkningar! Så på perrongen, när jag satt och väntade på tåget, skyndade jag mig att betala räkningarna via internetbanken. Jag har aldrig känt en sån lycka när jag betalat räkningar… men den extrema situationen med spärrade konton och en utomlandsresa kan ha spelat in ;) Så inför nästa resa ska jag kontrollera åtkomsten till min internetbank typ tusen gånger – lesson learned!

Först när jag klivit på tåget och satt mig på min förbokade plats kunde jag slappna av. Nu var jag äntligen på väg! Tåget kom till Arlanda enligt tidtabell för en gångs skull (fantastiskt för att vara SJ) och jag väntade en stund i SkyCity. Passade på att äta upp det sista av min matsäck jag tagit med mig och kontrollerade för sjuttioelfte gången att både pass, pengar och biljetter var med. Incheckningen till flyget öppnade 14.30, men jag ställde mig i kön en halvtimme innan… jag menar, jag skulle snart få sitta på ett flyg i 8 timmar så jag kunde likaväl stå en stund. Passerade säkerhetskontrollen och köpte mat. Helt fantastiskt att maten på flygplatser är så dyr! Men, vad ska man göra?

Sedan började den långa väntan. Flyget skulle gå kl 17.35 och min reskompis skulle komma till Arlanda med hennes anslutningsflyg från Oslo kl. 16.00. När jag satte mig vid gaten var det ganska få personer som var där. Men ju närmare avgångstiden klockan tickade, desto mer folk kom det. Och hur skulle jag hitta min reskompis i folkmyllret? Men vid 16.30 hittade vi på varandra. Då hade de annonserat att flyget till New York skulle bli försenat till 18.15. Det var liksom bara att gilla läget. Vi väääntade och väääntade… och till slut fick vi borda planet. När boardingen var klar och planet taxade ut från gaten var vi försenade 1 ½ timme. Men återigen… det var bara att gilla läget ;) Men det kan ha berott på att vi fick visa pass och boarding pass ytterligare tre gånger innan vi fick gå ombord på planet?! Troligtvis letade de efter någon speciell passagerare… men någon stans får det väl ändå räcka?

Planet var ett nytt Boeing 787 DreamLiner och jag måste säga att både tekniken och komforten har fått sig ett rejält lyft. Platsen för benen var väl tilltagen och på pekskärmen framför dig har du tillgång till allt. Du beställer och betalar (med ditt kreditkort), tillkallar flygvärdinnan och tänder och släcker lyset via din pekskärm. Och för att mörklägga fönstret tryckte man på en knapp så dimmades fönstret. Mäkta imponerad!

Efter både middag, frukost och en hel del dötid ombord på planet så kunde vi börja skymta New York utanför fönstret. Molnfritt och med fullmånen mitt emot så fick man intrycket av att alla lamporna, likt guldpärlor, skimrade under oss. Vacker utsikt mot Empire State Building och Chrysler Building som ståtligt skiljde sig ur mängden av skyskrapor i New Yorks Skyline. När vi landade på JFK Int’l Airport var vi drygt en timme försenade. Efter att ha passerat gränskontrollen och blivit insläppta i landet hämtade vi upp våra incheckade väskor. Vid utgången blev vi påhoppade av taxiförare som ville skjutsa oss, men eftersom vi skulle Newark Liberty Int’l Airport så skulle det bli alldeles för dyrt! Så vi hittade en shuttle från JFK till Newark för $24 per person. Klockan var nästan sju på kvällen och vi skulle alltså lyckas ta oss igenom Times Square på en fredagskväll (!). Jag vet inte hur chauffören lyckades men han gjorde det trots gator överfulla med människor på Times Square. När vi kom fram till Newark Liberty Int’l Airport var klockan 23.30 och vi var alltså fortfarande inte framme vid vårat hotell. Lätt desperat föreslog jag en taxi eftersom vi var både trötta och hungriga. Så kom vi äntligen fram till hotellet och stupade i säng efter en snabb dusch vid 00.30.

Och ni som funderar över varför i hela friden vi bokat ett rum på Newark Liberty Int’l Airport (på andra sidan New York) kan jag bara meddela att vi skulle flyga vidare mot vårat slutmål Rapid City, tidigt i morgon bitti ;)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
44 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
44 veckor sedan
En gråmulen dag
44 veckor sedan
Shkodër och Krujë
44 veckor sedan
Slapp dag... igen
44 veckor sedan