Loras blogg

Tisdag 6 Maj 2008 - Costa del Sol

Kul på Solkusten - några tips på dagsutflykter

1. Telecabina Benalmádena

Kabinbanan går upp till toppen av Calamorro bergen (769 möh).
Banan är 2 600 m lång och det tar ca 9 min att åka upp till toppstationen.
Utsikten över kusten är storslagen!
Övriga aktiviteter: åsneridning, hästshowen och rovfågelvisningar.

Explanada Tívoli, s/n
Arroyo de la Miel
29630 Benalmádena
Tel: +34 902 19 04 82

http://www.telefericobenalmadena.com/tarifas

2. Tivoli world

Solkustens största nöjesparken ("byggd av danskarna" :-)) med allt vad det innebär: mer än 40 olika attraktioner, fina trädgårdar, barer och restauranger mm.
Uppträdanden och konserter dagligen under högsäsongen.

Avda Tivoli s/n,
Arroyo de la Miel
29630 Benalmádena
Tel: +34 952 57 70 16

http://www.tivolicostadelsol.com/eng/desc_asies.php

3. Colomares "slott"

En av dem mest ovanliga byggnader i Andalusien är tillägnad Christofer Columbus och hans ankomst i den Nya Världen. Byggdes för hand av doktor Esteban Martin y Martin med två medhjälpare från grannbyn Mijas Pueblo mellan år 1987 – 1994.

http://www.castillomonumentocolomares.com/

3.1. "City Sightseeing": Benalmádena Costa - Arroyo de la Miel - Benalmádena Pueblo

Upptäck Benalmádena med ”open top sightseeing tour bus”:
http://www.city-sightseeing.com/index.phtml

Turkarta:
http://media.city-sightseeing.com/images/library/media/inventory/38/Images/tour-...

(Tel: +34 902 10 81, E-mail: info@benalmadena-tour.com)

4. Fuengirola Zoo

Fuengirola Zoo är en förstaklassig anläggning som i första hand prioriterar djuren!
Tror mig eller inte men det finns inte en enda djur som är ”inburat” i denna,
av National Geographic utnämnd till Europas modernaste, djurpark.

Det finns ca 100 olika djurarter att beskåda: krokodiler, schimpanser, surikater, gorillor, orangutanger, flamingon, leoparder, sumatratigrar, lemurer, dvärgmarkattor, mm

Under juli och augusti månader är djurparken öppen fram till midnatt.

OBS! Missa inte deras djurshow – ca. kl. 16.00 dagligen

Avda. Camilo José Cela, 8-10,
29640 Fuengirola
Tel: +34 952 666 301

http://www.zoofuengirola.com/eng/index.php

5. Lobo Park - Vargpark i Antequera

Lobo park (vargparken) i Antequera bjuder verkligen på en annorlunda och spännande upplevelse – öppnades för allmänheten för ca 3 år sedan och drivs av ”vargmannen” Daniel och hans fru Alexandra.
Parken ligger i ett mycket vackert skyddat naturområde ca 8 km från Antequera. Det finns 29 vargar fördelade på fyra olika arter och dessa strövar på ett 40 ha stort område. På den guidade turen finns det ett antal stopp där man får beskåda dessa fantastiska djur och får en hel del information om dem.

På området finns det en mindre bondgård med bl.a. grisar, getter, rävar och en hjort. De flesta av dessa djur har blivit adopterade från sämre förhållandena.

Vargmannen Daniel Weigend kan man skriva ett eget kapitel om, han har lyckats med att bli accepterad av vargarna som en av dem. Jag planerar ett återbesök till parken för att få träffa Daniel personligen under en barbeque kväll som avslutas med att han gör vargarna sällskap och ylar tillsammans med dem.

Adress:
Ctra. Antequera-Alora (A343), 16 km
Apartado de correos 244
29200 Antequera
Tel+34 952 03 11 07
E-mail: info@lobopark.com

http://www.lobopark.com/navi/index_e.htm

6. Selwo Aventura
Adress:
Autovía Costa del Sol, km 162,5
Las Lomas del Monte
29680 Estepona
Tel: +34 902 19 04 82

http://www.selwo.es/

7. Funny Beach i Marbella
http://www.funnybeach.com/

8. Sea Life Benalmadena


Dela med andra:    

Kommentarer
Jonnyx säger:
Det finns gott om attraktioner här på kusten, en av dem är loppmarknaden i Fuengirola. Det är den största på Costa del Sol och hålls varje lördag på Feriaplatsen, kom i tid de börjar packa ihop vid 2 tiden. Sen skall man inte heller glömma Malaga, gamla stan har mycket charm och det finns gott om sevärda museer. Vi som bor här nere åker ofta in för att shoppa, priserna är lägre än ute i turistdistrikten och utbudet oftast bättre. Många tror att Malaga är en turiststad, men så är det inte. Det är en helt normal spansk universitetsstad / hamnstad och även om en och annan turist hittar dit så är det definitivt ingen turistfälla.
Postat 2008-04-15 11:01  Anmäl
Lora säger:
Det har du rätt i att Andalusien är rätt stort – näst största av Spaniens regioner.
Jag har besökt dem flesta attraktioner på Solkusten men det är i Benalmadena området jag hade kamera med mig i sällskapet.

”En lägenhet i Benalmadena på tionde våningen” – det finns inte så höga hus i Benalmadena Pueblo området så jag antar att ni bodde vid kusten?! Det ser nog ganska annorlunda ut i Benalmadena idag än för tio år sedan, fram för allt mycket mer exploaterat…

Beträffande Fuengirola zoo – fram till år 2000 var det tydligen en vanlig trist djurpark med djuren placerade i burar. Parken återinvigdes år 2001 efter ett mycket omfattande renoveringsarbete. Idag är det rena nöje att besöka djurparken: man blir glad av att se alla djur mår så himla bra och själva parkmiljö är mycket avslappnade och vacker med all grönska, vattenfall mm. Absolut värd ett besök helt enkel, just denna djurpark tillhör mina personliga favoriter bland attraktionerna på solkusten.

I övrigt har jag beskådat och upplevt den största delen av solkusten och det är just andra delar av Andalusien som fascinerar mig mest så som t.ex. Cádiz och Córdoba samt alla mysiga och gedigna spanska bergsbyar som är inte så populära bland turister än!

Mycket trevligt om ni skulle få tid att återvända till gamla trakter senare i år, återkom gärna om ni kommer att behöva någon hjälp mm…
Postat 2008-04-04 10:31  Anmäl
Lucas2- säger:
Andalusien är rätt stort, men då Du uppehållit Dig en del vid Benalmadenas attraktioner kan jag inte låta bli att fråga om det är i de trakterna Du för närvarande bor, Min fru och jag hade under ären 87-97 en lägenhet i Benalmadena på tionde våningen med hela Medelhavet framför balkongen. På den tiden (i alla fall de första 4-5 åren) var Benalmadena den kanske mest bortglömda av alla orter på Solkusten. Norr om Benal Beach där man nu har en underbar park med fågeldammar och diverse djur fanns inget annat än stora fält med ogräs där hästar och åsnor betade.
Av de attraktioner Du berättar om fanns väl egentligen bara Tivoli (zoo i Fuengirola fanns givetvis, men då jag har en mycket reserverad inställning till djur i bur har jag ännu inte varit där) och dit gick vi nästan varje söndag när det var loppis. Först spelade vi boule på stranden med övriga skandinaver och sedan gick vi till tivoli och prutade med engelsmännen.
Det är nu några år sedan jag var därnere, andra delar av världen har fyllt min reskvot (sjukdom gör att jag numera ofta måste åka utan min fru), men jag hade faktiskt en resa till Fuengirola inbokad i början av december, men ett inbrott gav mig lite andra saker att tänka på. Men vi diskuterar nu hur vi båda skall få tid att återvända till gamla trakter senare i år.
Postat 2008-04-04 02:14  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Lora
Lora säger om sin bild "castle monument Colomares":
Det slottsliknande monumentet har används som ”reptilhus” har jag läst. Jag bodde i närheten, i Benalmádena Pueblo, och...
24 juni 2016 13:36
Dodi
Dodi säger om Loras bild "Antequera":
Tycker som du Lori, vilda djur hör hemma i sin naturliga miljö....
30 juni 2013 18:00
Schlyter
Schlyter säger om Loras bild "närgången":
Hej! Jättefin bild! Vad är det för objektiv du har tagit denna med?
21 november 2010 14:28