Stöd Ukraina

Amks blogg

Lördag 20 December 2008

Koh Lanta

Nu ar klockan 18:40 och vi sitter pa koh Lanta och har avnjutit en god middag och avnjutit en drink till efterratt allt medan solen sakta sjonk ned i havet. Men forst backar vi bandet lite...

Fredag morgon: tre trotta och latt forvirrade tjejer kliver upp ur sina sanger pa Cozy Bangkok Hostel samtidigt som de forsoker att inte vacka de sex andra tjejerna som sover i samma rum. De ater en snabb frukost bestaende av youghurt, cornflakes och mackor utan palagg. Sa tar de sina alltfor tunga vaskor och promenerar bort till den plats dar bussen till tigertemplet skulle plocka upp dem. Nastan en timme senare har fortfarande ingen buss kommit och med latt panik ringer de till den snalle mannen som hjalpte dem att boka resan och sager:
- There is no bus! No bus!
Den snalle mannen sager nagot obegripligt och lovar att ringa tillbaka vilket han ocksa gor efter nagra minuter och sager att nu ar bussen dar. Och det var den.

Dagens rundtur tog oss till en Floating Market utanfor Bangkok, bron over floden Kwai och sist hojdpunkten: tigertemplet. Jag har klappat 5 tigrar!!!

Efter lite problem med ena framhjulet pa vagen hem blev vi tillslut avslappta pa en jarnvagsstation nagonstans. En snabb nudelsoppa pa gatan bredvid. En timmes extra vantan pa taget som var forsenat (there is no train, no train) sen bar det ivag. Med AC:n uppskruvad till max i vagnen fros vi oss igenom en tio timmars tagresa till Surat Thani, fastklamrade i vara overslafar.

Efter diverse bussturer hit och dit efter taget har vi hamnat i Koh Lanta Green Garden Resort dar vi bor i en liten bungalow. Det forsta vi gjorde var att ta ett dopp i det underbara havet och slappade lite pa stranden. Har ska vi stanna i tre natter och bara ta det lungt efter nagra fartfyllda forsta dagar i Thailand.

Bilder far ni tyvarr vanta pa pga av lite dator-kamera-program problem, men det kommer!
Dela med andra:    

Kommentarer
Reepete1 säger:
Hoppas att du har en bra resa.
Jag är riktigt avundsjuk !!!!!
Hoppas att det kommer bilder på dig och tigrarna, Oskar och Mattias skulle nog vilja byta plats med dig (Jag också :) ).
Dom kommer faktiskt ihåg dig, även om det är ett år sedan ni träffades.
Mailar dig några bilder på bus fröna vid tillfälle.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar Brosan med busfrön.
Postat 2008-12-21 03:54  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Canyoning
13 år sedan
En regnig dag i Wanaka
13 år sedan
Tillbaka till civilisationen
13 år sedan
Två veckors chillaxing
13 år sedan
Sista timmen
13 år sedan