Stöd Ukraina

Perrs blogg

Söndag 2 Augusti 2009 - Trondheim

In i mål - Trondheim till Karlstad

Tänkte att nu ta oss i mål på M och min semester 2009. Se också sju tidigare inlägg.

Vaknade i alla fall i ett "trätält" som vi svenskar tydligen kallar dessa hyttor. Från Fauske ner till Trondheim var det alltså. Vi swischade förbi Mo i Rana. Något över 30 tunnlar hade vi kört igenom och Trondheims biltullar visade sig. Oj vilken trevlig stad Trondheim. Som vanligt hade vi inga problem att hitta hotell. Vi testade Comfort hotell och det gick fin-fint det. Vi tog en härlig fin middag på Egons restaurang nere vid vattnet. Det regnade men det var varmt och gott ändå ända in på småtimmarna.

Trondheim visade sig från en fin sida dagen därpå. Känslan är att man rätt lätt får en god överblick hur staden ser ut. Det blev förstås även titt i affärer. Var in i en butik Moods of Norway. Tänkte instinktivt på Peter Siepen (http://www.siepen.se/) och att han skulle gilla de här kläderna. Han vet med all säkerhet redan om märket. Läste också att kändisar som Jennifer Aniston, Cate Blanchett, Brad Pitt och Jackie Chan bär kläder härifrån. Och nu också jag...
Läs om klädesmärket och dess grundare: http://my.opera.com/moodsofnorway/blog/
Läs också blogginlägg om klädesmärket här: http://sv.wordpress.com/tag/moods-of-norway/

Staden har den mäktiga domen Nidarosdomen. Läs mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Nidarosdomen
Jag gillar verkligen Trondheim. Och även då fotbollslaget Rosenborg (http://www.rbk.no/ ) just hade förlorat sig ur Europacup-spel så var även Trondheimborna glada och vänliga.

Kvällen gav ölstuga och drinken fjällbäck. Läskande. Dagen därpå var det hemresa som gäller. Denna gick över Storlien, Åre och Östersund. Storsjöyran började närma sig men före detta har man "Stråket". Mycket populärt även det.

Sedan tänkte vi att varför nöja sig med 25 mil? Det var ju inte mycket att skriva hem om så vi satte oss i bilen igen. Hade ett tag funderingar på att bo på ett enklare hotell i Sveg. Vädret var uselt och det var sent. I Sveg var det någon slags festival men smolk i bägaren var alltså vädret. Riktigt uselt!

Priset var inte det rätta så vi drog vidare till Mora. Det vart Hotell Kung Gösta istället. Sista dagen på vår resa vart det frukost med Svenne och Lotta. Där satt legenden. Livs levande ett par bord bort. Såg inte vad han åt tyvärr. :-(

Ett stopp vid Stöllet och sedan en pizza i Kil innan vi kom fram till Karlstad. Sammanfattningsvis en helt underbar semester 2009. Hej!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet