Stöd Ukraina

Ferre40s blogg

Fredag 24 Juni 2011 - Hong Kong
Resealbum: ASIEN 2011

Hong Kong

Vadret blev battre sa tva sista dagarna sa blev det lite aktiviteter med sevardheter. Torsdagen borjade med en heldag pa Disneyland som firade 5 ar i Hong Kong. Var roligt att se hur de byggt upp de olika delarna inne pa omradet. Sag bla en 3D film om de olika disneyfigurerna som var valdigt bra med manga effekter. De hade ocksa olika typer av shower/uppvisningar som var bra. De firade som sagt 5 ar och de hade en speciel parad for detta som var bra.

Va lite sliten efter en lang dag sa det blev bara lite strosande runt omradet dar man bodde.

Fredagen blev intensiv som borjade med ett besok till Victoria Peak dar man har en fanatastisk vy over H K. Man fick aka sparvagn upp dit och det var en ordentligt brant stigning upp dit da den lag pa 552 m o h.

Efter detta sa blev det tunnelbana till en linbana Ngong Ping 360 som ar 5700 m lang. Det var en upplevelse och fin vy ut mot havet och flygplatsen. Uppe pa toppen sa ver det en liten by. Det fanns ocksa Big Buddha som var en gigantiskt staty.

Nar detta var gjort blev det tunnelbana tillbaka och en kvallstur runt Victoria Harbor. Den tog ca en timme men det var inte sa markvardigt. Kunde gatt lika bra att aka vanliga farjan nagra ganger....

En va lite matt nar man kom tillbaka till det gigantiska rummet sa det blev tidig kvall.

H K var trevligt men tyckte det var ganska dyrt med mat o dryck...ungefar som i Sverige. Sevardheterna var ok prismassigt forutom turen runt Victoria harbor. Det som slog en var hur otroligt rent det var overallt..gator, tunnelbana, ja allt. Det var ocksa valdigt bra skyltat sa det var inga problem att hitta till de olika sakerna.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Stranden Hoi An
11 år sedan
Nha Trang
11 år sedan
Battur
11 år sedan
Besok vid Cu Chi tunnel
11 år sedan
Tillbaka dar jag startade
11 år sedan