Stöd Ukraina

Trebs blogg

Tisdag 6 Mars 2007 - Hoi An
Resealbum: Dreamtrip

Hoi An, Vietnam

Lat N 15° 55,71', Long E 108° 18,95'
Idag: 29 °C (84.2 °F)

Den lilla staden Hoi An är en riktig pärla med härlig, gemytlig atmosfär. Det är mysigt att sitta på uteserveringarna och kolla in folklivet. Hoi An är känt för flera saker, bland annat god och vällagad mat. Det kan vi verkligen intyga.

Claude rekommenderade en pytteliten restaurang vid namn Miss Ly Cafeteria 22. Vi blev serverade ett antal Hoi An specialiteter som mumsiga white roses, wanton noodles, fräscha färska risrullar, vårrullar med het chili sås samt diverse annat som sköljdes ner med iskall öl. Jättegott! Det är utan konkurrens den bästa måltid vi ätit under våra fem veckor i Vietnam.

Vi gjorde också en halvdagstur till My Son, som skulle vara ”one of the most stunning sights in the area”. Själva skulle vi snarare påstå att det var ytterligare en rätt ointressant stenhög. Behållningen för oss var att den omgavs av fin natur.

Cua Dai Beach är en fin beach som ligger fem kilometer utanför stan. Tyvärr blev det varken sol och bad för oss, eftersom det var mulet. Catharina börjar nu inse verkligheten ”snart slut på beach på mycket lång tid framöver, panik, panik, panik…”

Skräddare finns det mycket gott om i Hoi An, närmare bestämt 200 stycken. Catharina hittade precis ett sådant prickigt tyg som hon älskar. Hon passade på att beställa en klänning som skulle sys upp under natten, eftersom vår plan är att lämna Hoi An imorgon förmiddag.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan