Stöd Ukraina

Flys blogg

Söndag 19 Oktober 2014 - Hiroshima
Resealbum: Japan 2014

Hiroshima och Miya-Jima

Denna dag startade 07.30 med att vi tog Shinkansen – snabbtåget – till Hiroshima, en resa på 30 mil. Väl framme besöker vi den officiella + den inofficiella nedslagsplatsen av världens första atombomb som USA fällde här den 6 augusti 1945 (tre dagar senare fällde dom den andra över Nagasaki, inte så långt från Hiroshima). Bomben detonerade 581 m över marken – det är för att den ska få så mycket effekt som möjligt. Reseledaren beskriver mycket intressant vad som föranledde denna bomb och vad som hänt sen. Mycket intressant att få den asiatiska versionen på detta, för vi matas ju annars med den västerländska. Vi besökte också fredsparken där det finns monoment över de som föll offer för detta sam en eld som brinner. Det är sagt att denna ska brinna till det sista kärnvapnet har desarmerats, vilket tyvärr nog kommer att dröja länge. Besökte ’ven museet i anslutning till denna park, med berättelser, bilder kläder mm från händelsen.
Lunch intog vi på ett konferenscenter i anslutning till museet, och denna ingick i resan.
Efter detta tog vi lokaltåg till hamnen vid en närliggande stad och åkte ut till den heliga ön Miya-jima med båt. Här ligger Japans mest fotade turistattraktion – torii-porten. På ön ligger också ett tempel som vi besökte. Här sprang också hjortar fritt. Vi besökte även ett te-hus uppe i bergen, är en gång en kejsare suttit och tittat ut. Här köpte jag också 2 tavlor.
På tillbakvägen ät vi middag på Osakas station, innan vi hoppade på Shinkansen tillbaka till Kyoto. Hemma ca 10,00 och efter detta gick jag en kort sväng i de gränder som låg nära hotellet och vid kanalen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
39 veckor sedan
Långa promenader
39 veckor sedan
Kvällen var bäst
39 veckor sedan
Avfärd
39 veckor sedan
Sista dagen
47 veckor sedan