Stöd Ukraina

Flys blogg

Lördag 18 Oktober 2014 - Kyoto
Resealbum: Japan 2014

Cykelutflykt, Nijo-borgen och Guldpaviljongen

Idag var det avfärd kl 08.00 och efter att ha åkt lite tåg skulle vi på cykelutflykt. Vi cyklade igenom en bambu-skog som var vacker och sen stannade vi till vid ett tempel, innan färden gick vidare gnom bostadsområden och risfält. De höll precis på att körda ett risfält, så vi fick se hur detta gick till – Trevligt! När vi skulle cykla tillbaka var det några som cyklade vilse så vi blev lite försenade, men efter ett tag samlades vi alla vid Tenryu-ji Templet, som är UNESCO-skyddat, bl a för sin vackra trädgård. Här satt vi och njöt några minuter innan avfärd till Kyotos station där vi åt lunch på en trevlig restaurang.
Efter lunchen besökte vi Nijo-borgen som var uppfört av en känd Shogunfamilj. Fick inte ta foto inne i borgen men det var kul att se och uppleva det speciella ”Näktergalsgolvet” som ger ljud ifrån sig när man går på det. En säkerhet så att ingen kunde ta sig in där.
Dagen avslutas vid det gyllene tempelet – en otroligt magnifik byggnad, och vi kom precis när solen gick ner så det blev en vacker syn. Templet är målat med 35 kg bladguld.
Kvällen fick vi på egen hand och jag var och åt på en restaurang vid floden i Kyoto. Åt liknande som vid första lunchen vi hade i Japan – att man själv fick grilla sitt kött.
Japan har vänstertrafik, vilket kändes lite konstigt när vi var ute och cyklade. I tunnelbanan står de också åt vänster i rulltrappan, vilket också var svårt att få in, men reseledaren påminde oss hela tiden :-)
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
39 veckor sedan
Långa promenader
39 veckor sedan
Kvällen var bäst
39 veckor sedan
Avfärd
39 veckor sedan
Sista dagen
47 veckor sedan