Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Söndag 1 Januari 2017 - Kigali

Grillspett på get.

Något försenade anlände vi slutligen till Rwandas huvudstad Kigali vid två-tiden på natten. Något visum hade vi inte skaffat tidigare, men det var väldigt kvickt och bekvämt ordnat så snart vi landat. Proceduren tog inte ens fem minuter. De bara scannade av passet och tog emot 30 dollar så var det klart för en stämpel i passet. Något för en del länder i Asien att ta efter.

Vi hade bokat in oss på ett lägenhetshotell och hade blivit lovade upphämtningpå flygplatsen. Fanns dock ingen där för att hämta gubbarna utan vi fick leta oss fram med hjälp av en taxichaffis och kom till slut fram. Inrättade oss i vår flat och hade inga problem att somna trots det nyårsfirande som rasade i grannskapet.

Upp för frukost i morse vid niotiden och efter det äntrade vi en bulle till downtown för att bekanta oss lite med Kigali. Hela staden är byggd i ett område med mycket kullar och dalar och det är ingen by där man väljer att promenera för mycket. Höjdmetrarna upp o ned sätter stopp för det. Vi skaffade oss dock en liten kunskap om de centrala delarna och lokaliserade ett kontor för Rwandas turistinformation dit vi ämnar oss i morgon för att skaffa oss lite information om en tur till bergsgoriillorna, som Stefan och jag är inbokade på till fredag. De har nog också lite tips om safari i Tanzania. Regnar en del här just nu och efter en av skurarna så hittade vi oss en taxi som tog oss hem tvärs över dalen. Fågelvägen är det inte alls långt, men med bil så blir det en skaplig sträcka.

Lunchdags när vi kom tillbaka och det blev ett litet bestyr. Något ställe hade bara mat och ingen öl, medan det var tvärtom på på ett annat. Men det gick bra att ta med ölen till det första stället och inmundiga den där vilket löste alla problem. Vad säger länsstyrelserna i Svedala om det månntro?

Inte många timmars sömn i natt så det var skönt att få sträcka ut och vila ett par timmar på eftermiddagen. Framåt kvällningen kände vi oss dock hungriga igen och begav oss ut i grannskapet för att leta krubb. Sniffade oss fram till en bakgård, där lokalborna körde med barbeque. Fick i oss grillspett på getkött med friterad potatis och grekisk sallad. Mums! Gott sällskap hade vi också. Många av besökarna kom över för att slänga några ord med oss.

Nu är det snart midnatt och bara tomten är vaken, de andra gubbarna snusar så gott.........och det ska jag snart också/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
3 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan