Stöd Ukraina

Trebs blogg

Måndag 21 Maj 2007 - Sankt Petersburg
Resealbum: Dreamtrip

Gränsen, Estland-Ryssland

Lat N 59° 23,67', Long E 27° 59,35'
Idag: 19 °C (66.2 °F)

Idag har vi varit ute och rest i precis två år! Men det blev inte mycket till firande. En katastrofalt dålig, snudd på oätbar middag och svårt att hitta någonstans att parkera och sova i S:t Petersburg.

Vi hade väntat att köerna vid gränsen skulle vara enorma. Ryktena säger så och relationerna mellan Estland och Ryssland har ju varit minst sagt frostiga de senaste veckorna så det borde inte ha förbättrat situationen. Men det var absolut inga problem, det tog bara en timme.

Efter gränsen åkte vi direkt till Petrodovorets, det vill säga Peter den stores vackra palats, tre mil utanför S:t Petersburg. The Grand Cascade med sina 140 fontäner skulle ju vara något alldeles extra. Tyvärr så var bara en bråkdel av fontänerna igång och det verkade som stället inte riktigt öppnat för säsongen ännu. Men parken, palatset och fontänerna var ändå värda en extra sväng. Hade varit mysigt att kunna ta en fika i parken en varm sommardag och kolla på fontänspektaklet. Men priset är å andra sidan högt av två anledningar; för det första skulle man tvingats trängas med horder av turister och dessutom fått betala hutlösa entréer. Så det var nog bättre så här.

De svenska krigsherrarna har satt sina spår här borta. Den centrala fontänskulpturen föreställde den starke ryske mannen som bröt upp käken och besegrade det svenska krigs lejonet .
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan